Drumul de la Granada la Malaga efectuat la lumina zilei a dezvaluit frumusetile sale.
Dupa circa 2 ore se face cazarea si plimbarea de seara prin Malaga.
A doua zi se fac cercetari pentru micul dejun tipic celor din Malaga, adica niste gogosi ce se inmoaie in cafea. Cei din Malaga le spun churros. Unde? La Casa Aranda. O plimbare prin oras pe la ruinele amfiteatrului de la poalele fortaretei Alcazaba.
Fortareaza maura Alcazaba este inca in picioare, adica este bine conservata. Mai sus se afla castelulĀ Gibralfaro . Apoi pe plaja Malagueta cu nisipul sau miscator se fac baile de soare.
Sa nu uitam ca ne aflam pe Costa del Sol. Si masa se ia pe plaja deasemenea tipic pentru cei din Malaga, sardine fripte pe bat, de le zice espetos.
Pana si magnetii prezinta acest tip de peste.
Malaga are o plaja intinsa numai buna pentru vacantele noastre. Sunt extrem de multe muzee de diferite orientari. Daca esti atent gasesti si un centru Pompidou. Interesant e faptul ca aici s-a nascut Picasso si desigur are muzeul sau. Pe crengile copacilor de pe faleza stau pasarele, de fapt papagali care mai de care mai simpatici.
Ca orice oras andaluz Malaga are si o arena pentru luptele cu taurii. Catedrala domina centrul orasului. Daca vrei sa vezi Malaga de sus faci o plimbare cu roata orasului.
Echipa a avut noroc ca in Malaga nu era nicio sarbatoare, desi au destul de multe. Spaniolii sunt primii la zilele de sarbatoare, au sarbatori locale, regionale si ale intregii Spanii.
Ne despartim cu regret de Malaga, beneficiem de o intarziere a avionului de numai 20 de minute si la miezul noptii aterizam pe Otopeni.
Echipa juniorilor mici va spune la revedere si va indeamna la un pahar de vin de Malaga.