Covoare armenesti

Covoare armenesti.Nu stiu cati locuitori ai planetei utilizeaza pentru decorarea locuintei covoarele de orice tip. In Romania erau pe vremuri la mare cautare si aveam si fabrici care produceau covoare de foarte buna calitate. Ca sa nu mai vorbim de covoarele produse manual de maicute la unele manastiri. Cert este ca vremea covoarelor cel putin in Europa a cam trecut. Si totusi o tara europeana precum Armenia produce la greu covoare. Armenia ca si Georgia ca si Israelul, etc. este astazi, dupa noile orientari „geografice”, tara europeana.

In Armenia covorul nostru romanesc este cunoscut sub numele de „karpet”. Aceasta notiune a fost preluata si de francezi (carpette) si de englezi (carpet).

Un articol interesant privind productia de covoare in Armenia am gasit in publicatia on-line www.panorama.am  din 13 iulie a.c. Potrivit datelor furnizate de panorama, preluate de la Comitetul pentru statistica in anul 2018 au fost realizate in Armenia 26,3 tone de covoare. In 2017 si 2016 s-au produs circa 18 tone, iar in 2015 s-au produs chiar 41de tone. Bine ca au gasit cumparatori.

Covoarele sunt foarte frumoase si incanta ochiul, asa ca pentru cei ce doresc sa aprofundeze arta covoarelor armenesti le recomand lectura a doua articole ce pot fi gasite pe:

https://arastan.com/journey/carpet-motifs-beginners-guide

https://www.armgeo.am/en/armenian_carpet/ .

Daca nu aveti timp aruncati o privire pe filmuletul urmator.

About veteranul1