Airbnb recomanda destinatiile anului 2019. Episodul 1

Airbnb recomanda destinatiile anului 2019

Ati utilizat pana acum ofertele Airbnb? Poate o veti face dupa ce cititi randurile mele. Airbnb s-a apucat sa faca clasamente. Este ceva la moda. Toata lumea turistica stabileste ierarhii pentru cele mai diverse destinatii. De ce nu ar face acest lucru si Airbnb, firma de prestigiu in domeniu. Ce mi se pare ciudat este faptul ca a ales cifra 19, nu 10, nu 20, nu 50 sau 100 ci de-a dreptul 19. Metoda de analiza a fost una ingenioasa si corecta. Airbnb a ales 19 orase, tari sau regiuni din intreaga lume pe baza tendintelor de rezervare ale utilizatorilor. Sa nu ne mai intintem la vorba si sa prezentam clasamentul.

Kaikoura ( Noua Zeelanda )

Dupa marele cutremur din 14 noiembrie 2016, micul orasel de pe coasta de est a Noii Zeelande a trecut cu bine peste distrugerile produse si atrage din nou un numar mare de turisti. De aici se pot observa balenele sau casalotii si te poti bucura de un peisaj somptuos care reuneste marea cu muntii. O excursie interesanta este pe Mt. Fyffe. Acest munte  îsi datoreaza numele primei familii europene care s-a stabilit în Kaikoura, familia Fyffe. Cabana în care locuiau, construita în 1842, reprezinta astazi o atractie turistica. Mt. Fyffe are o inaltime de doar 1602 metri.

Xiamen ( China )

Orasul Xiamen este considerat unul dintre cele mai placute orase din China, datorit? insulei pietonale Gulangyu, o zona inclusa in  patrimoniul mondial UNESCO. Xiamen este ditamai orasul cu circa 3,5 milioane de locuitori. Este o buna baza pentru a cunoaste mai in amanunt China deoarece aici functioneaza compania low cost  Xiamen Airlines. Poti ajunge usor cu aceasta companie si in Singapore.

Puebla ( Mexic )

Situata la o distanta de 130 km fata de capitala Ciudad de Mexico.Regiunea Puebla este recunoscuta pentru bucataria sa excelenta si monumentele sale impresionante, cum ar fi Capela Rozariului aflata in Biserica Santo Domingo sau Marea Piramida din Cholula, considerata a fi cea mai mare piramida din intreaga lume.

Normandia ( Franta )

Le Havre, Caen si Rouen sunt cele trei mari orase ale regiunii. Alte patru orase importante sunt Evreux, Cherbourg, Dieppe si Alençon. Zona agricola a dat faimoasa branza Camembert (exista chiar „Route du Camembert“) si doua bauturi cidru si calvados.

Anul 2019 va avea o semnificatie deosebita pentru Normandia,  deoarece regiunea franceza va sarbatori cea de-a 75-a aniversare a Zilei D.

Ce putem admira in Normandia:

Le Havre – orasul vechi a fost distrus în timpul razboiului, dar a fost reconstruit din beton de arhitectul Auguste Perret. Acest exemplu arhitectonic post-belic figureaza  pe listele obiectivelor protejate UNESCO. Muzeul Malraux este unul din cele mai bune calitativ muzee din afara Parisului pentru lucrarile impresioniste si foviste. Include colectii ale pictorilor Monet, Renoir, Boudin, Marquet sau Pissarro;

Rouen cu centrul sau istoric pitoresc si casele construite pe jumatate din lemn, un ceas antic si o catedrala gotica superba. Muzeul de Arte Frumoase din Rouen dispune de o colectie mica de lucrari impresioniste, plus câteva alte lucrari apartinând unor pictori precum Rubens, Velasquez sau Poussin. Exista si un muzeu dedicat eroinei Ioana d’Arc;

Stâncile Albe din Étretat – cele mai faimoase structuri stâncoase din Franta;

Mont Saint Michel – abatia faimoasa pe plan mondial construita în vârful unei stânci din interiorul golfului – un sit UNESCO si unul din cele mai vizitate obiective turistice din Franta;

Plajele din Normandia – locul în care, în „Ziua Z” din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, au avut loc celebrele debarcari, pe plajele Omaha, Juno, Utah ?i altele. Debarcarile sunt comemorate astazi prin monumente, muzee si memorialele de razboi ale miilor de soldati care au pierit aici.

Urmeaza episodul 2.

About veteranul1