Veteranul1 recomanda Nurnberg si imprejurimile sale. Episodul 3

Veteranul1 recomanda Nurnberg si imprejurimile sale. Episodul 3

In patru zile reusesti sa faci Nurnberg si imprejurimile sale. Sigur fara a face exces cu muzeele. Din experienta mea de veteran va pot spune ca vizita la un muzeu necesita timp si nu ramai cu foarte multe imagini. Are si creierul nostru niste limite. Poate fi de „bon ton” in franceza sau „bonton” in romaneasca noastra grauriana, dar cu atata ramai.

Am intrat si in ultima zi si ne indreptam in etape spre casa. Prima oprire o facem la  Regensburg, la numai o ora de Nurnberg. Catedrala Sf. Petru, Primaria veche,  Podul de piatra, Poarta Praetoria sunt cateva din punctele de interes. Sunt ceva romani in Regensburg. De aici pleaca si un traseu european al lumii catolice (pelerinaj) spre Santiago de Compostela.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plecam spre Passau si pana aici mai facem o ora. De departe cel mai spectaculos lucru la Passau este punctul de intalnire Dunarii cu Inn si Ilz. Aduce intrutcatva cu Die Ecke de la Koblenz unde se intalnesc Rinul cu Mosel.  Domul Sf.Stefan, Primaria, fortareata Oberhaus sunt principalele puncte ale vizitei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trebuie sa ajungem si la Viena  Distanta Passau Viena se face in 2h15. La Viena ne odihnim in trenuletul de Bucuresti , care pleaca la 19h42 si ajunge in capitala la 16h05.

Informatii utile pentru prietenii site-ului.

Cele mai ieftine bilete de avion sunt selectate pe:

www.preturi-bilete-avion.com   sau   www.facebook.com/airRomania

Cele mai serioase oferte pentru hoteluri, pensiuni sunt pe Booking. Accesati : cazare .

About veteranul1