Veteranul1 recomanda Nurnberg si imprejurimile sale. Episodul 1

Nurnberg este o localitate din Germania binecunoscuta turistilor , deoarece multe dintre firmele de turism au prevazut aici, in excursiile organizate, o oprire de o zi . De aceea nu voi insista asupra istoricului si posibilitatilor turistice oferite de Nurnberg. Voi recomanda locuri ce  scapa de obicei turismului organizat. Dar sa o luam cu inceputul. Cum ajungem la Nurnberg?

Noi am fost aici cu trenuletul cu viteza redusa, celebrul tren de Viena. Poate la tinerete mai merge sa faci calatoria la un vagon de clasa sau la cuseta. Veteranii au mers numai cu vagonul de dormit. Te sui in tren la ora 14 si la 8:30 esti in Viena. In loc sa creasca viteza trenului, a scazut considerabil. Pai pe vremea lui nea Nicu faceam cu vreo cinci ore mai putin, de neimaginat si trist in acelasi timp. Bine ca la Viena nu trebuie sa astepti foarte mult si dupa patru ore pe la 13:30 sosim in  Nurnberg.

Cel mai comod este sa vii cu avionul. Din Otopeni pana la Nurnberg faci doar 2h10 de zbor efectiv. Compania low-cost Wizz Air asigura aceasta ruta de doua ori pe saptamana, miercuri si duminica.

Ne cazam, ca de obicei, in apropierea garii. Totdeauna am utilizat serviciile Booking. Aici este comandamentul central. Orasul vechi este la doi pasi, imediat ce treci de bariera prostituatelor de toate natiile, intelegeti ce vreau sa spun. Deci in Nurnberg ar trebui sa vedeti Casa Albrecht Durer ,nu neaparat muzeul. Vizitati de asemenea Castelul imperial Keiserburg. Neaparat intrati la muzeul Comunicatiilor , Museum fur Kommunikation. Aici se poate admira o macheta a primului tren care a circulat in Germania la 1835. Muzeul este deschis pana la ora 17 si deci este de dorit sa mergeti imediat dupa ce v-ati cazat pentru a economisi o zi.

A doua zi mergem la Coburg. Se afla la 100km Nurnberg , o ora de mers cu trenul.

La Colburg se remarca imediat Veste Coburg , unul din cele mai vechi si mai mari castele din Germania. Se mai numeste Coroana Franca. Mai putem vedea Castelul Ehrenburg. Coburg aduce un pic cu Sibiul, are porti si turnuri. Totul se face pe fuga. Mai avem de bifat doua orase.

 

Luam trenul spre Kronach. De la Colburg pana la Kronach facem o ora. Aici stam pana vine trenul urmator . La Kronach se admira o cetate fortificata denumita Rosenberg. Cel mai vestit locuitor al orasului este pictorul Lucas Cranach cel Batran. Daca ar fi timp o vizita mai lunga in orasul vechi este de dorit.

 

 

 

 

 

 

 

Tot mereu m-am izbit de lipsa timpului si a gologanilor in numar suficient. Asta e dezavantajul unei excursii organizate cu forte proprii. Deci la drum.

Continuam drumul pe calea ferata timp de 45 de minute spre Bamberg.

Bamberg este unul din cele mai vechi orase ale Germaniei si este strans legat de activitatile religioase. Putem vedea inca o „mica Venetie” , orasul vechi (superb) , catedrala Sf.Petru / Sf. Gheorghe (St. Peter/St. Georg) celebra catedrala imperiala, dar si oprirea la bodeguta pentru a bea o bere rece cu un guler de spuma pe masura. O interesanta opera de arta este Memorialul Vrajitoarelor cu o istorie sinistra tip inchizitie. Pentru iubitorii de muzica exista o sala de concerte fabuloasa si cu o orchestra simfonica de cinci stele. Un bilet costa intre 25 si 50 de euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De la Bamberg la Nurnberg mai facem 45 minute. Daca suntem presati de timp putem sa sarim la alegere unul din cele trei orase.

Informatii utile pentru prietenii site-ului.

Cele mai ieftine bilete de avion sunt selectate pe:

www.preturi-bilete-avion.com   sau   www.facebook.com/airRomania

 

Cele mai serioase oferte pentru hoteluri, pensiuni sunt pe Booking. Accesati : cazare .

 

 

Tags:

About veteranul1