Ca sa mai uit de supararea pricinuita de „lichidarea” societatii Omnia Turism am decis sa fac ceva ce nu am mai facut pana ieri. Am mers la o intalnire la Sala Palatului pricinuita de un spectacol intitulat Remember Cenaclul Flacara. Pare ciudat, dar in vremurile trecute nu am fost la nicio „sedinta” a Cenaclului Flacara condus de Adrian Paunescu. Si asta nu din cauza ca nu mi-ar fi placut muzica folk, ba din contra, dar totdeauna am avut probleme cu „multimile”, chiar si la matematica.
Deci imi iau consoarta la Remember Cenaclul Flacara si la ora 19 eram in fata scenei. Sala Palatului era arhiplina. Vreo patru mii de „nostalgigi” de toate varstele de la trei la optzeci de ani asteptau cu nerabdare sa vina si sa-i incante membrii cenaclului. Nu stiu exact cate locuri are in prezent Sala Palatului dar cu certitudine va pot spune ca veteranii nu depaseau un sfert de sala. Sala cum o stiti probabil necesita reparatii capitale pana si scaunele au catifeaua roasa ce sa mai vorbim de acustica. Insasi Sala Palatului este o veterana. A fost inaugurata in 1960 la 15 ani dupa schimbarea de regim . In mod probabilistic ar fi trebuit sa avem o noua mare sala de spectacole dupa schimbarea de regim din 1989. Si ce sa vezi au trecut deja 28 de ani si nimic, dar nimic. A incercat saracul domn Holender sa dea un impuls guvernantilor dar degeaba.
Pe la 19:10 apare in aplauzele publicului Andrei Paunescu coordonatorul spectacolului. Ne reaminteste ca spectacolul este dedicat memoriei poetului Adrian Paunescu de la a carui disparitie se implinesc maine sapte ani. Ne atrage atentia ca stie cand incepe evenimentul dar nu stie cand se va termina. Doamnelor,domnisoarelor si domnilor a avut dreptate. Am plecat la casele noastre la ora trei dimineata. Au fost opt ore de folk fara pauza. Au fost prezenti mai toti marii cantareti ai cenaclului aflati in tara sau strainatate. Am fost buliversat total, va reamintesc ca nu am mai fost la vreun spectacol al cenaclului, platitorii de taxe si impozite prezenti in sala cunosteau foarte bine muzica si versurile cantecelor. A fost o incantare sa auzi spectatorii cantand in timp ce artistii taceau si apoi multumeau publicului pentru faptul ca au apreciat si memorat compozitiile lor. Evident marea majoritate a folkistilor au apelat la versurile de geniu ale poetului Adrian Paunescu. Nu stiu cand a trecut timpul. Au fost multi fotografi profesionisti, dar si inaltimea sa ministrul culturii si identitatii nationale despre care se spune ca este un mare iubitor al muzicii folk. Artistii prezenti pe scena au adus fiecare omagiul lor poetului Adrian Paunescu. Ne asociem si noi. Marii poeti cu bunele si rele lor trebuie apreciati cum se cuvine de poporul caruia ii apartin.