Romania a decis sa se realizeze un Muzeu al Holocaustului in Bucuresti. Necazul cel mare este ca nu se gaseste un amplasament. Unii ar dori sa-l construiasca langa Muzeul Antipa, dupa ce nu a fost acceptat un sediu pe Academiei.. Reactii peste reactii negative din partea societatii civile. Uite ca subsemnatul cu putinele mele puteri am gasit un loc potrivit pentru acest nou muzeu. Eu frecventez cu mai mult sau mai putin entuziasm Biblioteca Bogdan Petriceicu Hasdeu din sectorul 3 al onorabilei noastre capitale. Aceasta biblioteca isi are sediul pe strada Traian. Ce se afla in imediata vecinatate a bibliotecii? Spitalul Caritas, sau mai bine zis ruinele fostului spital Caritas. Cred ca aceasta locatie ar extrem de potrivita pentru constructia viitorului muzeu. De ce? In primul rand pentru ca s-ar afla in zona unde populatia de origine evreiasca din Bucuresti a locuit mai multi ani de zile imprimand o specificitate deosebita ambientului. Poate nu stiti dar spitalul Caritas a fost unul din cele mai vechi spitale din Bucuresti construit prin contributia populatiei evreiesti pe la anul 1880 cu scopul de a adaposti femeile si copiii din familiile sarace. Spitalul poarta numele unui renumit microbiolog roman de etnie evreiasca si anume „Acad. Prof.Dr. Nicolae Cajal”. Ca un omagiu adus marelui savant a fost realizat cu cativa ani in urma un bust care a fost amplasat la intersectia Sos. Mihai Bravu cu str. Baba Novac.
In anul 2011 spitalul a fost retrocedat fundatiei Caritas. De atunci din varii motive cladirile ce apartineau de spital au fost total neglijate ajungand niste ruine si un potential focar de infectie pentru vecinatate.
Nu stiu din ce cauza nu au fost inca solutionate litigiile, dar consider ca este o oportunitate ca situatia sa se rezolve si astfel se vor rezolva doua lucruri: se va realiza muzeul si zona fostului spital va fi modernizata si adusa la lumina.Ca sa va covingeti am selectat cateva filmulete.
Poate ca decidentii vor tine seama da aceasta sugestie.
Sursa:www.vice.com/.