Numele orasului vine de la latinescul « Confluentes », era sa zic de la romanescul « Confluenta ». Numele este firesc daca ne gandim ca aici se uneste Mosel cu Rinul in asa de celebrul loc intitulat Deutsches Eck, adica coltul germanilor.
Oras mare cu 100.000 de locuitori si cu numeroase cladiri intrate in patrimoniul UNESCO. Desi am trecut de mai multe ori prin Koblenz, timpul nu mi-a permis sa stau foarte mult. Asa se face ca nu am ajuns decat in orasul vechi si nu am vazut fortaretele. Orasul este sediul cel mai important al fortelor armate germane. Putini stiu ca acest oras este locul de nastere al mamei marelui compozitor Ludwig van Beethoven. Nemtii au deschis un muzeu acestei MAME pe numele ei Marie-Madeleine Keverich. Nu stiu sa mai existe in lume un muzeu dedicat parintelui/parintilor unei personalitati. Daca ne aflam aici obligatoriu trebuie sa mergem la Deutsches Eck. Cred ca este unul din locurile cele mai cunoscute in Germania. Aici a fost ridicat un momument in amintirea celui ce a fost primul imparat al Germaniei, Wilhelm Friedrich Ludwig von Preußen, mai cunoscut sub numele de Wilhelm I. Din pacate obuzele artileriei americane au distrus in cel de-al II-lea razboi, monumentul. El a fost refacut de abia in 1993. Pe soclul gigantei statui ecvestre sta scris : « Nimmer wird das Reich zerstöret,/ Wenn ihr einig seid und treu! », adica « Reichul nu va fi distrus niciodata, daca veti fi loiali si credinciosi ».
Mai putem vedea Vechiul castel, un castel de dimensiuni reduse, precum si Kurfürstliches Schloss, castelul Principilor Electori. De asemenea una dintre cele mai vechi biserici in stil roman Biserica St. Castor.
Sa nu uitam ca de aici putem sa efectuam o croaziera pe Rin cu peisaje de neuitat. Si sa va mai dau un element picant in Koblenz a fost pentru putina vreme sediul unei republici sovietice sau cum le mai spunea la nivelul primului razboi mondial. In concluzie merita sa va opriti in acest oras si cred ca o zi este de ajuns pentru vizita.
This is a great post.