A trecut bine de amiaza si dupa ce am vazut ceva din Peterhof ne indreptam spre Tsarscoye Selo. Aici coada mare la bilete, dar mai ales la intrarea in palat.
Pana sa intram in Palatul Imparatesei Ecaterina am luat cateva imagini.
Sala de primire era plina de turisti.
Palatul este foarte frumos, din nefericire nu prea poti sa faci fotografii. Toata lumea asteapta sa vada sala de ambra galbena adica sala de chihlimbar. Multi cred ca aceasta piatra galbena este un mineral, nimic mai fals, chihlimbarul este o rasina. Germanii in neputinta lor de a cuceri Lelingradul (denumirea pasagera a Sankt Petersburgului in anii comunismului) au facut prapad in palatele din jurul orasului. Salonul de chihlimbar a fost devalizat, ceea ce se vede azi este o refacere a vechiului salon. Daca nu veti ajunge aici, poate va veti indrepta pasii spre Colti, la noi acasa, unde fiinteaza un muzeu al chihlimbarului. O alta solutie ar fi sa faceti „Camino” si cu acest prilej sa patrundeti in Pestera de chihlimbar (Cueva de El Soplao in spaniola sau mai corect Cova de El Soplao in galego).
Toate frumusetile din palat si nu numai pot fi vazute pe site-ul muzeului. Palatul rivalizeaza cu cele mai celebre palate din Europa.
Tarina ne spune „La revedere”.
La Tsarscoye Selo trebuie sa stai o zi plina ca sa vezi si gradina cu celelalte edificii.
In imprejurimile Sankt Petersburgului se mai afla niste palate ce pot fi vizitate relativ usor. Din pacate Omnia nu ajunge la aceste obiective nici macar optional. Aici se incadreaza Palatul Gatcina care a fost realizat pentru familia Orlovilor si apoi a ajuns proprietate imperiala. Palatul se afla la 45 km de Sankt Petersburg. Un alt obiectiv ar fi Palatul Pavlosk, aflat la 30km distanta de Sankt Petersburg, de asemenea resedinta imperiala. Ultimul obiectiv pe care il recomand este oraselul Kronstadt aflat la 48km de marele oras pe insula Kotlin. Este declarat monument UNESCO.
Dupa cucerirea Sankt Petersburgului cu aplomb vom trece la cucerirea Moscovei. Dar despre acest lucru in urmatorul episod.