Veteranul1cu idei de vacanta.Londra episodul 2

Veteranul1cu idei de vacanta.Londra episodul 2

Sa continuam cu locatiile moca. Londra este probabil cel mai scump oras european, dar are si multe facilitati ce pot fi atractive pentru unii dintre noi.

Sunt multe muzee care nu percep taxe de intrare. Timpul nu mi-a permis, dar vorba lui Arsinel, “a-si fi vrut” sa vad si Muzeul Victoria si Albert (Victoria and Albert Museum) , Muzeul Imperial de Razboi din Londra (Imperial War Museum London) , Muzeul Regal al Fortelor Aeriene ( Royal Air Force Museum London ) si Muzeul de Copilariei (Museum of Childhood), toate gratis, bineinteles.

Sa trecem si pe la catedrale, s-ar zice ca fiind lacase de cult vizitarea trebuie sa fie gratuita. Uite ca nu-i asa. Ba chiar costa de iti usuca buzunarele. Toata lumea ar vrea sa vada celebra Westminster Abbey,

dar biletul de intrare costa 22 de lire cu mici reduceri pentru seniori si studenti, nu aveti bani suficienti?, mergem la Catedrala Sfantul Paul,

cea de a doua catedrala ca marime din lume dupa Sfantul Petru din Roma, aici preturile sunt mici, mici de tot ca la Carena , cam 16 lire. V-ati convins ca este greu sa intri intr-o catedrala. Buzunarele mele stau marturie.

Daca va veti afla si in mod sigur va veti afla pe Podul Londrei, veti putea vizita Southwark Cathedral la numai 3 lire.

Catedrala are peste 1000 de ani vechime. Biserica Templierilor (the Temple Church), cu o vechime de vreo 900 de ani ar merita sa fie vizitata daca in plimbarile pe malul Tamisei va va rasari in cale. Si aici trebuie sa dai 5 lire.

Credinta costa la britanici.

In episodul urmator vom trece la lucrurile grele.

In ultimul moment aflu ca Domnul George Negru, seful Omnia Turism, s-a sinucis. Om fi pierdut banutii cei ce ne-am inscris in excursiile de sfarsit de an sau 2018?

About veteranul1