Medicamente lipsa in Belgia

Medicamente lipsa in Belgia. De obicei in fiecare dimineata imi arunc privirea pe cateva ziare europene. Am ramas de multe ori surprins de titlurile articolelor. Seamana uimitor cu titlurile si noua ce apar in Romania. Astazi mi-a atras atentia un titlu din cateva ziare on-line belgiene si anume: „Près de 500 médicaments manquent en Belgique” . Ca sa vezi nu doar in Romania lipsesc unele medicamente! Bag seama ca este o chestiune ce priveste Europa unita. Sigur am citit ceva din Belgia, dar mai mult ca sigur ca ziaristii nostri ar putea sa analizeze situatia din alte tari si sa ne prezinte si noua cruda realitate.

Potrivit Agentiei Federale pentru Medicamente si Produse aferente Sanatatii ( AFMPS) din Belgia 497 de medicamente lipsesc din aceasta tara. Cativa medici belgieni au aratat intr-o „carte alba” lipsa medicamentelor si faptul ca industria farmaceutica cauta numai profitul si elimina din productie medicamentele ieftine. Nu seamana cu ce spun medicii si mai ales pacientii prin Romania?

„Nous lançons un appel à leur bonne volonté pour qu’elles réfléchissent de manière concertée à une solution globale à ce problème majeur au niveau européen, et ce avec les autorités compétentes. Nous insistons aussi pour le maintien sur le marché de molécules bon marché, parfois non rentables économiquement, mais qui sont indispensables au traitement de nos malades”, plaident encore les auteurs de la carte blanche. Nu este necesara traducerea caci noi suntem francofoni, nu-i asa?

Lipsesc medicamente destul de comune, cum ar fi: Ventolin, Xanax , Temesta sau Amoxicilina. Situatia este cunoscuta de mai multi ani, eu la o simpla cautare am gasit o semnalare din 2017. Pentru „amuzament” intrati pe: https://www.facebook.com/lalibre.be/posts/10158217155514625 si cititi comentariile.

Rezulta din cele de mai sus in mod clar ca suntem pe deplin integrati in Europa.

Sursa: https://bx1.be/news/pres-de-500-medicaments-manquent-en-belgique/

www.lalibre.be

www.rtbf.be

About veteranul1