SAINT MALO

Saint-Malo castel1

Stiti ca urmaresc cu interes site-ul : www.preturi -bilete-avion.com . Il si mai promovez uneori prin slabele mele mijloace. Iata ca la randul lor mi-au dat ideea articolului de fata. Gasesc pe site-ul sus amintit Bilete de Avion Bucuresti Saint Malo. Atunci sa zicem ceva despre vizita mea la Saint-Malo.

Ca sa ajungeti aici cu avionul puteti utiliza , potrivit, : www.preturi -bilete-avion.com ., compania low cost Ryanair. Oferta este buna pentru bucuresteni, caci un zbor la Saint-Malo presupune o escala pe aeroportul Londra Stansted, aeroport utilizat numai de Ryanair pe relatia Romania. Ceilalti doritori pot utiliza o cursa low cost care sa ii lege de capitala Frantei, e drept pe aeroportul secundar  din Beauvais. Cateva orase din Romania, si anume : Bacau,Bucuresti, Cluj Napoca, Iasi, Oradea (prin Debrecen), Targu Mures si Timisoara au aceasta posibilitate. De aici ori inchiriati o masina, ori va indreptati spre Paris (circa o ora cu autobuzul). Din gara Montparnasse luati TGV-ul direct pana la Saint Malo. Din pacate gara este destul de departe de punctele noastre de interes din oras. Eu nu am asteptat autobuzul si am luat-o usor la pas (atentie, nu la primul pas) spre mare. La Saint Malo cel mai important lucru pentru turisti este programul mareelor. Neaparat trebuie sa va informati despre acest lucru pentru nu a avea mici neplaceri. In fapt, azi, Saint Malo este o statiune. Are kilometri intregi de plaja. Plaja lor nu se compara cu plajele noastre de pe litoral, deoarece mareele bantuie plajele si uda nisipul care nu prea apuca sa se usuce. Probabil ca de aici a venit moda cu sezlongurile. Oricum originea cuvantului sezlong este frantuzeasca chaise-longue insemnand practice scaun lung.

Trunchiuri de copaci protejeaza zidul cetatii de furia apei.

 

Va recomand sa alocati o zi din timpul vostru pentru vizitarea orasului. Se pot vedea cele doua insulite Marea si Mica Be cu forturile lor, Catedrala orasului St.Vincent, Fortul National, etc. ,dar nu in ultimul rand uriasul Acvariu ( francezii si spaniolii, de regula in orasele care nu gazduiesc o gradina zoological au construit la greu mari acvarii ).

 

 

ST_MALO fort national

Am vazut aici si un pod interesant care pentru a putea permite trecerea vaselor, nu se ridica ci se translateaza. Cazarea in Saint-Malo este cam scumpa, eu am preferat sa stau in Rennes, care se afla la circa 60km de Saint-Malo. In apropiere de Saint Malo se afla o alta localitate deosebit de frumoasa Dinan.

Se spune ca Saint Malo era orasul piratilor. Nu este corect. Saint Malo a fost orasul corsarilor. Este o diferenta uriasa intre notiunea de pirat si corsar. Corsarul era de fapt o nava, un velier inarmat. Prin extensie capitanul si membrii echipajului au capatat denumirea de corsari. Navele corsar erau in timp de razboi parte a uneia din tarile aflate in conflict. Prada se impartea intre stat si nava. In 1909 navigatorii au cazut de acord sa interzica navele corsar.

Se poate ajunge la Saint Malo si cu Omnia Turism, Christian Tour sau alta firma de turism ? Din ofertele pentru circuitele cu autobuzul sau avionul se pare ca nu. Sunt, insa, sigur ca va pot rezolva prin programe personale cu un cost adecvat.

Daca nu puteti ajunge la Saint Malo ,recititi romanul copilariei, Toate panzele sus, al lui Radu Tudoran. Pierre Vaillant era originar din acest oras.

Saint Malo 2

About veteranul1