Armenesti 6 aprilie 2025.

Armenesti 6 aprilie 2025.

 

“DATE MEMORABILE DIN ISTORIA ARMENILOR” – 6 aprilie 2025

S-a nascut pe 6 aprilie 1953 la Bucuresti Adam Ara Damadian, arhitect,desenator,caricaturist. S-a stabilit în SUA în anul 1983.A decedat la Neptune N.J. (SUA) în anul 2017.

 

 

S-a nascut pe 6 aprilie 1906 la Constanta, Lisette Georgescu Manissalian, pianista si interpreta de lieduri. A fost fiica marelui binefacator armean Armenac Manissalian. Pe 24 august 1998 la Bucuresti a decedat.

Foto; GEORGESCU-Lizette-Manissalian.jpg

A decedat pe 7 aprilie 1973 la Bucuresti, Hagop Djololian Siruni ( H. Dj. Siruni ). A fost jurnalist, istoric, armenolog si orientalist, poet si traducator român de origine armeana. S-a nascut pe 6 aprilie 1890 în orasul Adabazar (Imperiul Otoman).

Poza; Hakob_Siruni (5).png

 

……………………………..

 

În septembrie 2023, în zilele atacului asupra Artsakh si epurarii etnice din Artsakh, Pashinyan a îndeplinit o alta cerere a Azerbaidjanului, abandonând armenii din Artsakh, refuzând public sa garanteze securitatea a aproximativ 120.000 de persoane care sunt cetateni ai Republicii Armenia, scrie Ishkhan Sagatelyan

………………………………

Daca nu ai facut-o pâna acum,

semneaza petitia: poti ajuta la eliberarea ostaticilor armeni din Baku (Fundatia Cauza Armeniei)

https://www.armenews.com/signez-la-petition-vous-pouvez-aider-a-liberer-les-otages-armeniens-a-bakou-armenian-cause-foundation/

………………

Ce mai fac „prietenii azeri”. Pe 30 martie au inaugurat la Stepanakert (denumita de azerbai Khankendi) strada Enver Pacha.  Enver Pacha a fost principalul organizator al genocidului armean din 1915.

On apprend quand même que le 30 mars a été inaugurée à Stepanakert,sa capitale (rebaptisée Khankendi), 1 rue Enver Pacha. L’1 des 3 organisateurs du génocide #armenien en 1915.

…………………………………….

Circula în spatiul virtual, spre semnare, o petitie privind eliberarea detinutilor armeni de catre regimul de la Baku.

M-am gândit ca ar fi utila si o interventie din parte grupului parlamentar de prietenie româno-armeana. Zic, în sinea mea, or fi intervenit, deja, si nu am remarcat eu. Stupoare, pe site-ul Camerei Deputatilor, apare ca acest grup parlamentar nici macar nu a fost constituit în noua legislatura (https://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.pr?idg=105&leg=2024). Sa mai pretindem ca Parlamentul României sa recunoasca Genocidul armean pare a fi deja foarte, foarte mult.

Grup parlamentar de prietenie cu Republica Azerbaidjan exista? Da, exista si este condus de deputatul Marian Neacsu (https://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.pr?idg=111&leg=2024).

Nu mai am cuvinte. Expresia “pentru unii muma, pentru altii ciuma”, desi veche, ilustreaza perfect ceea ce se cheama dublu (sau multiplu) standard.

About veteranul1