Vine, vine Mos Craciun

Ati inceput goana dupa cadouri? Ati achitat cazarea la pensiuni, hoteluri? Ce aud!? E prea scump in Romania? Atunci va recomand cateva locuri de neuitat in Europa noastra draga. Nu voi face un clasament, ci le voi ordona dupa sufletelul meu. Nu va asteptati sa insir toate orasele si provinciile Europei. As fi vrut sa ajung in toate colturile, dar buzunarul  mi-a ajuns  numai pentru unele din ele.

Alsacia. Dupa opinia mea, desigur subiectiva, cel mai frumos loc pentru sarbatorile de Craciun si Anul Nou. Colmar este ceva de vis, oameni prietenosi , se respecta traditiile, lumini si umbre , vin deosebit. Daca un orasel mic nu va e pe plac, atunci directia Strasbourg despre care se spune ca in acest an este capital Craciunului.

strasbourg

 

Paris. Acum nu stiu daca este o solutie buna dupa atentatele recente, dar viata cu bune si rele merge inainte nu se opreste in loc. Targuri de Craciun impanzesc  capital Frantei. Tarabele incarcate cu bunatati , jucarii sau suveniruri se intind  de la Champs-Élysées pana in Place de la Concorde, la Gara de Est  alt targ, in Place d’Italie la fel, si nici cartierul Notre-Dame de Paris nu ramane mai prejos. Dar daca sunteti cu copii si chiar fara nu ocoliti Disneyland-ul.

Paris bun bun

Viena. O atmosfera mai rece, poate si din cauza celor 6000 de metri patrati amenajati ca patinuare. Totusi piata primariei si nu numai este plina de voie buna.

Vienna bun

Londra. Aici suntem ca acasa. Orasul este impodobit, are de toate, cam scumpe fie vorba intre noi. In acest an are un brad de 20m oferit de Norvegia.

London bun bun

Koln. Nemtii stiu sa se bucure de sarbatori si in special de Craciun. Berea curge in valuri. In piata Domului ne asteapta deliciile culinare. Lume multa, cam prea multa zic da rasa este de sarbatori.

Koln bun

Amsterdam. Aici nu am fost , dar am aflat un lucru interesant, este singurul loc din lume unde bradul pluteste. Adica e plantat pe apa. E ceva, nu?

amsterdam bun

Ma opresc aici cu sugestiile, dar daca sunteti chititi pe targurile de Craciun accesati www.marches-noel.org/# si va alegeti destinatia dorita. Un sfat cea mai buna perioada pentru cumparaturi, din punct de vedere al pretului este intre Craciun si Anul Nou. Dupa Anul nou este si mai bine, dar nu se face nu-i asa ?

Si sa nu uit. Pentru cazare eu folosesc  www.booking.com   , pentru bilete de tren utilizez www.interrail.eu, iar pentru selectia biletelor de avion ma ghidez dupa www.preturi-bilete-avion.com deoarece face o selectie a celor mai ieftine bilete.

Jonathan_G_Meath_portrays_Santa_Claus

About veteranul1