Zboruri ieftine spre Livorno

Orasul Livorno este pe nedrept uitat de turistii si mai ales de agentiile de turism din Romania. Livorno nu este mare,are doar 160.000 de locuitori, dar este unul din cele mai importante porturi ale Italiei si foarte important ,aici se afla sediul Academiei Navale.

Cel mai activ loc din oras este, desigur, portul. Acesta se afla la capatul orasului vechi si dupa cum spuneam este unul din cele mai mari porturi ale Italiei. Are legaturi ferry cu insulele din arhipelagul Toscan, Elba,Sardinia, Corsica, Sicilia etc. Cei care calatoresc cu Omnia Turism cunosc portul. Remarcam si catargele navei lui Amerigo Vespucci.

DIGITAL CAMERA

Strada principala din Livorno, Via Grande traseaza o linie dreapta intre Piata Grande si Piata Republica. Statuile lui Ferdinand III (d. 1824) , Leopold al II-a (d. 1870), ultimul Mare Duce de Toscana si a Marelui Duce Ferdinand I (1587-1609), cunoscuta sub denumirea de Monumento dei Quattro Mori (Monumentul celor patru mauri) ne impresioneaza.

Livorno are un cartier cu o denumire interesanta si anume Noua Venetie. Chiar are legatura cu Venetia cea originala. Avand nevoie de noi asezari s-a gandit ca cel mai usor sa transporti diverse lucruri este sa utilizezi santurile fortaretelor si s-a imprumutat logica arhitecturala venetiana si de aici Noua Venetie. In zona se afla Biserica Sfanta Caterina cu o pictura celebra a lui Giorgio Vasari intitulata Incoronarea Fecioarei.

LIVORNO Venetia Noua_resize

Fortareata veche a fost realizata de Antonio da Sangallo pentru cardinalul Giulio de Medici pe la anii 1500. Cel mai cunoscut este turnul rotund numit de Mastio di Matilde.

livorno Dogana d'acqua_resize

Cel mai interesant muzeu este Museo Civico Giovanni Fattori, situat in Villa Mimbelli, in orasul nou.  Giovanni Fattori  a fost un pictor ce s-a nascut in Livorno si a condus miscarea Macchioli la care au aderat   nu numai pictori ci si compozitori precum Pietro Mascagni , nascut tot la Livorno, autorul operei Cavalleria rusticana. Villa Mimbelli in sine este un muzeu, cu fresce si cu o scara interioara magnifica.

 LIVORNO Poarta San Marco_resize

Orasul Livorno este localitatea in care s-a nascut marele jucator si antrenor de fotbal, Armando Picchi. In semn de omagiu stadionul orasului ii poarta numele.

O pata de culoare o reprezinta cimitirul englez. Acesta este cel mai vechi cimitir protestant din Italia, tara catolica. Dateaza din 1645, urmare a stabilirii la Livorno a unei baze navale engleze.

Nu trebuie scapata din vedere Piata Centrala. In Hala in fiecare dimineata cu exceptia duminicilor, evident, va puteti incanta ochii si mirosi cele mai bune branzeturi si salamuri locale, produse de patiserie, iar afara la tarabe piata agricultorilor da locului o senzatie de plin de viata si culoare.

Gurmanzii sunt la ei acasa in Livorno, mai ales daca apreciaza produsele culinare pe baza de peste. Bucatarii din Livorno pregatesc o supa de peste cu paine prajita, zisa cacciuco, de te lingi pe degete. Apoi chefalul in sos de rosii cu usturoi si patrunjel proaspat sau batogul uscat cu ceapa si cartofi prajiti in nelipsitul ulei de masline te face sa uiti de toate relele din lume. In loc de paine solicitati torta di ceci, un fel de focaccia din faina de naut. Trebuie sa le insotesti si cu un vin de calitate. Si slava Domnului sunt din belsug, Aleatico di Portoferraio, vin alb din celebra insula Elba sau Moscato d’Elba, sau un  vin rosu de Colle Salvetti. Nu prea le au ei cu dulciurile, dar biscuitii in forma de coroana sunt foarte buni.

Cum ajungem la Livorno? Romanii utilizeaza in principal mijloacele auto, avionul si mai putin trenul.

Din punct de vedere auto nu se pune problema unor informatii, soselele si autostrazile italiene fiind o incantare.

Cu trenul este destul de simplu de ajuns dar pierzi mult timp din Romania pana in Italia. Pentru cei interesati putem spune ca Livorno se afla pe linia ferata ce leaga Torino si Genova de Roma. Orasul este, de asemenea, conectat direct cu Pisa si Florenta. Orarul trenurilor se gaseste pe: Trenitalia   .

Si acum revenim la titlu. Sunt zboruri ieftine spre Livorno? Raspunsul este simplu, da.

Livorno are acces usor la doua aeroporturi. Aeroportul Pisa se afla la 20 km de Livorno, iar Aeroportul Florenta la 112 km . Legatura cu aeroportul din Pisa se asigura cu bus local, linia 10. Orarul si celelalte informatii pe: www.pisa.cttnord.it/Linee_e_Orari   . Pentru legatura cu Florenta apelam la: www.goeuro.it   .

Cel mai important lucru este faptul ca pe cele doua aeroporturi aterizeaza si decoleaza de la si spre Bucuresti avioanele companiilor low cost Wizz Air si Blue Air. Wizz Air asigura cursa Bucuresti Pisa si retur , iar Blue Air asigura cursa Bucuresti Florenta si retur. Site-ul nostru , www.preturi-bilete-avion.com  da informatii despre cele mai mici preturi la bilete de avion pe aceste distante. Pentru zboruri ieftine accesati: Bucuresti Pisa , Pisa Bucuresti , Bucuresti Florenta si Florenta Bucuresti .

Nu uitati sa cercetati si rubrica „Chilipir” pentru ca va poate rezerva surprize deosebit de placute.

Daca vreti sa va asigurati un sejur la  hotelurile si pensiunile din Livorno, accesati : cazare

Investitia in bilete de avion ieftine aduce un profit sigur.

Ce trebuie sa retinem din acest expozeu. Putem ajunge relativ usor din Romania in orice colt al Europei cu avionul, dar, dar exista un dar, nu oricand sunt zboruri ieftine sau oferta deosebite. Bilete de Avion trebuie achizitionate imediat ce apare o oportunitate. Cand facem o calatorie avem in vedere costurile. Primul si cel mai important este pretul transportului, apoi cazarea si in ultimul rand mancarea.

Preluare de pe site-ul www.preturi-bilete-avion.com  .

About veteranul1