1. SALVAMONT CARAS – SEVERIN. Realitatile din cadrul Serviciului Salvamont Caras-Severin sunt de necrezut, dar din pacate sunt reale. Poate ca nu toti salvamontistii sunt de prima mana, dar standardele trebuie respectate. Cititi depre situatia din Caras-Severin pe:
2. CROSUL CHEILE SOHODOLULUI. Asociatia pentru Turism Sport si Ecologie Hai-Hui – Târgu-Jiu, în parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului Gorj si Administratia sitului Natura 2000 Nordul Gorjului de Vest, organizeaza sâmbata, 5 iunie, cu ocazia Zilei mondiale a mediului, Crosul Cheile Sohodolului, sub sloganul “Un om sanatos, într-un mediu curat”. Crosul se va desfasura pe o distanta de 2 Km pentru baieti si 1 Km pentru fete. Gorjenii sunt asteptati la ora 10.00 în zona Nari din situl Natura 2000 Nordul Gorjului de Vest, pe Cheile Sohodolului, pentru a participa la aceasta manifestare. Sursa:
3. SALVAMONT VRANCEA. Adrian Vrabie va coordona activitatea Serviciului Salvamont Vrancea. Acest serviciu va fi deservit de 4-5 persoane special pregatite în acest sens. Sursa:http://www.monitorulvn.ro/monitorul_de_vrancea-2-36254.htm
4. TRANSALPINA. Drumul National 67 C, care leaga statiunea Rânca din judetul Gorj de statiunea Obârsia Lotrului din Vâlcea, traversând Masivul Parâng, va fi finalizat în noiembrie 2010. Cei 81 de km ai drumului Sebes – Obârsie sunt aproape finalizati, la fel si portiunea Novaci – Rânca, ramânând de terminat 26 de km pe traseul Obârsie – Rânca. În paralel, în judetul Vâlcea se lucreaza la reabilitarea si asfaltarea drumului Obârsia Lotrului – Vidra. Sursa:
http://www.ramnic.ro/articole/transalpina-se-va-finaliza-icircn-noiembrie-29797/2010-06-01
5. MUNTII BIHORULUI. Serviciul Salvamont Bihor este specializat în interventii de suprafata, speologice, subacvatice si in întretinerea traseelor turistice din munti. Una dintre cele mai consistente actiuni de întretinere a marcajelor turistice din acest an va avea loc între Stâna de Vale, vârful Buteasa, Vârtop si vârful Bihorul. Se va integra Izbucul Calugari, Cascada Sfânta Treime si localitatile mai izolate, precum Baita sau Carpinet. Pe Valea Galbenei se vor înlocui lanturile uzate si se vor suplimenta ancorele în pasajele de trecere a turistilor prin zonele dificile. Vechile balcoane de lemn de la Cetatile Ponorului nu vor fi refacute. Se vor deschide cateva poteci pe Muntele Ses. Sursa:
6. PESTERA URSILOR. A fost descoperita în urma unei dinamitari în cariera de marmura la Chiscau, în comuna Pietroasa, jud. Bihor în anul 1975. Alte date pe:
http://www.bihon.ro/stiri/oradea-bihor/articol/pestera-ursilor-legenda/cn/news-20100601-03145636
I found this information usefull.
In vremurile tulburi de azi, RUGACIUNEA e foarte importanta pentru ajutorul nostru. Dar nu te poti ruga la un perete gol! Trebuie sa ai o Icoana. Am gasit pe http://www.icoana.net icoane pentru buzunarul fiecaruia, foarte frumoase, cu Domnul Iisus, Maica Domnului, o multime de sfinti si va recomand. Intrati sa vedeti: http://www.icoana.net (Iertare fratilor)