Pe locul noua in topul francez se situeaza Strasbourg. Un oras foarte frumos care merita sa fie vizitat. Pentru partea pur alsaciana va recomand totusi orasul Colmar aflat cam la o ora cu trenul de Strasbourg. Dar sa revenim, am fost de mai multe ori la Strasbourg, asa ca recomandarile mele sunt avizate. Daca ati ajuns aici cu Omnia Turism sau alta agentie nu aveti ce face si va incadrati in program.Daca sunteti de capul vostru cel mai simplu este sa luati de la catedrala trenuletul care va va purta pe stradutele orasului. Ce putem vedea : Catedrala Notre-Dame de Strasbourg, neaparat la 12h30 pentru a urmari orologiul, Palatul Rohan, Casa Kammerzell, Casa Cagliostro, cartierul Mica Franta, etc.
Iarna aici se organizeaza unul din cele mai celebra targuri de Craciun.
La Strasbourg mi-a ramas inima de mancau. Varza murata calita si taiata marunt ca niste taitei cu toate ale porcului incepand cu sangerete si terminand cu carnatii cei vestiti este extraordinara. Restaurantele din oras pregatesc insa si alte bucate de traditie alsaciana apreciate de consumatori. Duminica trei personalitati cunoscute ale lumii politice europene, Angela Merkel, François Hollande si Martin Schulz au descins intr-un astfel de restaurant si s-au delectat cu fileuri de hering si cu tarta de ceapa.
Am pus fotografia cu o tarta, asemanatoare cu cea de pe masa politicienilor. Acum, doar nu o sa inghititi in sec. Va dau reteta pentru tarta de ceapa:
Ingrediente (4 persoane): – 1 kg de ceapa – Unt 70 g – 200 g slanina afumata – 40 cl lapte – 60 g de faina – 2 galbenusuri de ou – 10 cl de vin alb – 1 blat de pizza – sare – piper – nucsoara
Preparare 20 minute Se curata ceapa si se toaca. Se topeste untul 20g într-o cratita mare si caliti ceapa timp de 15 minute, amestecând în mod regulat. Faceti un sos bechamel prin topirea într-o tigaie a restului de 50 g de unt. Adauga faina si amesteca , apoi adaug laptele cu încetul si agita puternic sa nu se faca cocoloase. Adauga vinul alb, nucsoara, sarea si piperul si se lasa la foc mic timp de 10 minute, amestecând. Luam tigaia de pe foc si punem cele doua galbenusuri si amestecam, apoi adaugam ceapa si amestecam. Peste se pune 150g slanina taiata bucatele. Punem aluatul de pizza in format de tarta si turnam continutul. Deasupra punem restul de slanina. Se da la cuptor circa 40 de minute la 190 ° C.
Pofta buna! Cel mai bine este sa ajungi la Strasbourg cu trenul sau masina. Orasul are un aeroport pe care nu opereaza curse din Romania.
Urmeaza Saint Michel.