Consilierul presedintelui Republicii Artsakh

Consilierul presedintelui Republicii Artsakh

CITITI CU ATENTIE 2 MINUTE.

Christina Quinn, ambasadorul SUA în Armenia, vorbind despre posibilitatea ca armenii din Artsakh sa supravietuiasca ca parte a Azerbaidjanului, a spus ca este posibil.

„Credem si speram ca este posibil. Si credem ca toate partile ar trebui sa depuna eforturi comune pentru a face acest lucru posibil. Statele Unite considera ca aceasta este abordarea corecta. Si încurajam toate partile sa depuna eforturi comune pentru a asigura drepturile si securitatea mentionate. Trebuie sa spun, de asemenea, ca toate partile au spus ca considera ca drepturile si siguranta oamenilor care locuiesc în Nagorno-Karabah ar trebui garantate”, a  spus  ambasadorul SUA în Armenia.

Într-o conversatie cu   168.am , consilierul presedintelui Republicii Artsakh, reprezentant pentru misiuni speciale, fostul ministru al afacerilor externe Davit  Babayan  , raspunzând acestei declaratii a ambasadorului SUA, a remarcat ca se pare ca ambasadorul si-a exprimat opinia Statele Unite.

„Desigur, vedem ca sunt probleme cu managementul în SUA, dar nu asta este problema aici, este abordarea unificata. Acea declaratie a ambasadorului SUA este importanta, nu conteaza ca este foarte rea prin natura ei si rusinoasa prin natura ei, pentru ca prin asta se încalca democratia, drepturile omului, fundamentele propriului stat. De ce este important, în sensul ca întelegem clar cine este cine si cine vrea ce?

 

În primul rând, vreau sa o întreb pe doamna ambasadoare, care este baza optimismului si dorintei dumneavoastra de a ne împinge în Azerbaidjan? Si Taiwanul nu vrea sa se alature Chinei, ceea ce nu permiteti în niciun fel? Si Crimeea nu vrea sa faca parte din Rusia si de ce nu lasati Kosovo sa ramâna o parte a Serbiei? Ati provocat razboi în Bosnia, Siria, Irak, Libia”, a mentionat Davit Babayan.

Potrivit descrierii sale, Statele Unite declara ca vor sa protejeze si sa salveze tara democratica, încercând în acelasi timp sa împinga Artsakhul democratic în Azerbaidjanul totalitar. Fie nu înteleg toate acestea, fie nu le pasa ca actiunea lor nu are nicio legatura cu democratia.

„Spun asta cu durere pentru ca ei persecuta democratia. Lupta din Artsakh a fost, de asemenea, o lupta pentru democratie si drepturile omului, iar astfel de fenomene pur si simplu distrug democratia. În acest caz, poate ar trebui sa le multumim Statelor Unite si sa le rugam sa trimita oameni care sa ajute Azerbaidjanul sa realizeze acel proces la fata locului, mai ales ca SUA au experienta crearii de rezervatii pentru indieni, astfel încât acestia sa se integreze în societatea americana.

Am intrat deja într-o era a geopoliticii goale, în care democratia si drepturile omului au devenit „false”. Concepte care sunt speculate de diverse forte pentru interese geopolitice, nu pentru sistemul de valori”, a adaugat Davit Babayan.

Totodata, el a subliniat ca diaspora armeana ar trebui sa traga concluziile adecvate din toate acestea, pentru ca întotdeauna a pus accent pe valori, dar astazi nu exista valori, prin urmare, acestea ar trebui sa functioneze în alte moduri. Diaspora armeana are o mare contributie la dezvoltarea SUA, mai mult decât Turcia si Azerbaidjan.

„Ne-am luptat si luptam mai mult pentru democratie, iar SUA saluta miscarea lui Aliyev de a acorda amnistia oamenilor care lupta pentru democratie, va multumim. Diferite state si congresmeni americani declara ca ar trebui sa recunoasca Artsakh, iar ambasadorul SUA face o astfel de declaratie, ce înseamna asta? Toate acestea arata ca si SUA se afla într-o criza morala si psihologica, care nu va aduce nimic bun”, a conchis Davit Babayan.

https://168.am/2023/07/04/1895835.html?fbclid=IwAR0J4aWthoB3TNYDqqaAwLeglVOatInbFNfZMy9uJG-ABAkBpK27EASzcfg

About veteranul1