Veteranul1 in Delta Dunarii cu Karpaten Turism. Etapa 1
De obicei nu prea citesc prospectele din reviste sau cutia postala, dar nu stiu cum se facu ca am dat peste un prospect Lidl Tour care printre altele prezenta si o croaziera pe Dunare in Delta noastra si in Delta ucraineana. Pret acceptabil si atunci am trecut la fapte, adica m-am inscris in aceasta croaziera. Exista se pare o „infratire” intre Karpaten, Lidl si se pare si Bavaria Tour. Karpaten fiind coordonatorul excursiilor.
Asa ca intre 24 septembrie si 1 octombrie am fost la bordul navei Dnieper Princess, nava catalogata cu trei stele.
Am plecat din Bucuresti la ora 14 tocmai de la hotelul Ramada Parc, cam peste mana dar asta este alegerea agentiei Karpaten care se pare ca organizeaza multe excursii cu vorbitorii de limba germana din Europa si utilizeaza pentru cazare hotelul Ramada Parc.
In vreo trei ore am fost la debarcaderul din Fetesti, dupa ce ora soferul ne-a plimbat prin Bucuresti. De-ale GPS-ului valuri. Ghidul excursiei a fost doamna Busila Valentina, o bunicuta plina de bunavointa, cu temeinice studii de istorie si arheologie, dar mai putin inspirata pentru profesia de ghid, ceea ce a starnit inca de la inceput proteste din partea turistilor.
Nava Dnieper Princess era acostata la debarcader si ne astepta pe noi turistii romani si pe turistii elvetieni si germani.
Am fost intampinati de o ucraineanca draguta care ne-a oferit paine si sare. La bord am fost repartizati in cabine cu iuteala fulgerului. Ceva cu totul neasteptat pentru ca eram 72 de turisti romani. Nu mi s-a intamplat asa ceva in nicio excursie la care am participat, si slava Domnului au fost destule. Este adevarat ca la repartitia pe cabine ghidul nu a avut nici cea mai mica contributie. Totul era pregatit de doamnele de la receptie.
Ne instalam in cabina dotata cu cele de trebuinta . Ca sa carcotesc putin cu dusul ar fi o problema pentru ca la cabinele obisnuite dusul este legat la apa de la chiuveta. Apa supercalda si rece la discretie fara sincope de presiune.
Marimile vasului in frunte cu capitanul ne invita sa ciocnim un pahar de sampanie la barul de la nivelul cinci numit sugestiv Sky Bar.
Apoi la ora 19 suntem solicitati sa luam masa de seara la restaurantul Kiev situat la nivelul trei.
O masa cu bucate bine pregatite de echipa de la bucataria vasului. Pe toata durata croazierei au fost asigurate trei mese pe zi, cu preparate diferite in fiecare zi la masa de pranz si seara. Seara erau prezentate doua variante pentru mesele de a doua zi si optai pentru ce iti suradea.
Am plecat din Fetesti pe la 19h30 urmand sa ajungem dimineata la Sfantul Gheorghe. La viteza mare se auzeau trosnete prin cabine din cauza vibratiilor, dar de regula nava a mers incetisor si lin si nu au fost probleme cu somnul.
Urmeaza etapa a doua cu aventurile de la Sfantul Gheorghe.