Armenesti 22 octombrie 2024.

Armenesti 22 octombrie 2024.

“DATE MEMORABILE DIN ISTORIA ARMENILOR” – 22 octombrie

S-a nascut pe 22 octombrie 1937 Jirair Ghiulbenghian inginer constructor, inginer sef, director. A  fost  membru  în  Consiliul  Parohial  al  Bisericii  Armene  si  membru  în  Consiliul  de

Administratie al Asociatiei pentru Pacea Religiilor din România.A decedat pe 29 iunie 2016 la Bucuresti.

S-a nascut pe 22 octombrie 1884 la Cacica, Valeriu Alaci , matematician, profesor universitar. A predat pâna la sfârsitul vietii în 1955 la Universitatii Politehnice din Timisoara.

Pe 22 octombrie 2014, în orasul polonez Slubice, a avut loc inaugurarea primului monument din lume al „Wikipedia”. Autorul este originar din Artsakh, sculptorul Miran Hakobyan.

Poza; „Wikipedia”

A murit pe 22 octombrie 1975 la York (Marea Britanie), Arnold Toynbee , istoric si sociolog englez, autor al mai multor articole despre genocidul armean . S-a nascut pe 14 aprilie 1889 la Londra.

FOTO: Jirair Ghiulbenghian; Arnold Toynbee.

Foto; 13529159_954231294675945_8292748392495676343_n.jpg

Poza; Arnold_J._Toynbee_Anefo.jpg

……………………………………

Echipa „Central Park Tower”, cu participarea principalului jucator de sah al Armeniei, Hayk Martirosyan, a devenit câstigatoarea campionatului rusesc de sah rapid pe echipe din 2024.

Echipa a inclus pe Andrey Yesipenko, Hayk Martirosyan, Davit Paravyan, Rudik Makaryan si Matvey Galchenko.

Echipa a câstigat si o medalie de argint în campionatul pe echipe blitz.

Foto;298694

https://www.armtimes.com/hy/article/298694

……………………………….

https://www.armtimes.com/hy/article/298695

Cântareata americana Cher (Sherilyn Sargsyan) a fost introdusa în celebra Rock & Roll Hall of Fame, evenimentul a avut loc în Cleveland, Ohio.

Foto; 298695

……………………..

Napoli primeste o sculptura uriasa a penisului

Foto; 104338

O sculptura uriasa a penisului a aparut în Italia. Un penis lung de 12 metri numit „Tu si’ ‘na cosa grande” („Esti un lucru mare”) a fost instalat recent în Piazza Municipio din Napoli.Aceasta sculptura este o opera de arta si apartine lui Gaetano Pesce (1939-2024). Pesce a creat „lucrul cel mare” ca o interpretare a personajului emblematic Pulcinella, care îsi are originea în commedia dell’arte – o forma populara de comedie improvizata italiana bazata pe personaje comune – în secolul al XVII-lea. Gaetano Pesce a fost un arhitect italian si un pionier al designului al secolului al XX-lea. Primarul din Napoli, Gaetano Manfredi crede ca faptul ca falusul „se discuta pro si contra înseamna ca lucrarea si-a atins scopul”, adaugând ca el crede ca Pesce este unul dintre „cei mai mari artisti din lume”.

Foto; 104338  /  Foto; ????  /  Foto; ????1

O sculptura uriasa a penisului a aparut în Napoli, Italia, indignând masele de internet care au considerat monumentul colorat al masculinitatii „dezgustator” si o „bucata de rahat”.

Un penis lung de 12 metri numit „Tu si’ ‘na cosa grande” („Esti un lucru mare”) a fost instalat recent în Piazza Municipio din Napoli, relateaza Jam Press.

Penisul curcubeu a fost creatia lui Gaetano Pesce, care a murit în urma cu sase luni în New York City, la vârsta de 83 de ani.

Gaetano Pesce (8 noiembrie 1939 – 3 aprilie 2024) a fost un arhitect italian si un pionier al designului al secolului al XX-lea. [ 1 ] Pesce s-a nascut la La Spezia în 1939 si a crescut la Padova si Florenta . Gaetano Pesce a murit la 3 aprilie 2024, la vârsta de 84 de ani.LA NEW YORK.

Pesce a creat „lucrul cel mare” ca o interpretare a personajului emblematic Pulcinella, care îsi are originea în commedia dell’arte – o forma populara de comedie improvizata italiana bazata pe personaje comune – în secolul al XVII-lea.

Foto; ????

Lânga penisul masiv sunt doua inimi uriase strapunse de sageata lui Cupidon, care sunt iluminate din interior.

Pesce a creat instalatiile pentru a „exprima recunostinta fata de aceste locuri care aduc o mare energie atât muncii sale creative, cât si oamenilor pe care îi iubeste”, potrivit paginii de Instagram a regretatului artist.

Utilizatorii retelelor de socializare, însa, nu si-au împartasit entuziasmul pentru penis. „Este dezgustator, nu are nimic de-a face cu arta, este parerea mea personala”, a scris unul.

Dar primarul din Napoli, Gaetano Manfredi, a aparat opera de arta. „La început, când am vazut-o, m-am gândit la fel ca toti ceilalti.” Dar ideea lucrarii este o descriere stilizata a relatiei dintre Pulcinella si inimile napolitanilor.

Foto; ????1

Manfredi a spus ca faptul ca falusul „se discuta înseamna ca lucrarea si-a atins scopul”, adaugând ca el crede ca Pesce este unul dintre „cei mai mari artisti din lume”.

https://style.news.am/eng/news/104338/naples-gets-giant-penis-sculpture.html

……………………………..

…………………………..

Într-o postare pe facebook Varujan Vosganian ne îmbie la politica. Nu la politica domniei sale, ci la politica în general. Asa am aflat ca partidul intitulat ALDE, de fapt, s-a dezmembrat, unii au luat calea PNL, altii s-au îndreptat catre alte partide, iar altii probabil  au ramas de caruta. Înteresant este faptul ca la atâta amar de timp în apropierea Catedralei Armene din Bucuresti la intersectia str.Latina cu Calea Mosilor si Bdul Carol I se afla un sediu de partid , ALDE sector 2. Domnul Vosganian m-a “linistit” dupa un sfert de veac, mai sunt firme ale Uniunii Fortelor de Dreapta ( presupun pe unele sedii). Deci în loc ca aceste sedii sa stea goale , sa fie platite de catre partide taxe si impozite, chirii,etc. mai bine ar fi utilizate în scop social. O persoana importanta, nu spun cine, propunea sa se deschida un bar armenesc. Lasând gluma la o parte m-am convins ca partidele nu sunt în stare sa-si gestioneze patrimoniul lor. Îmi pun întrebarea: pe al tarii pot?

463911054_565234192697015_7201612463821086006_n (1)

……………………………………

Pentru Arsen

Un ascultator întreaba: La o înmormântare cum este bine sa mergi, în fata sau în lateralul sicriului ?

Radio Erevan raspunde: Oricum, numai sa nu mergi în el !

……………………………

Prin anticariate

Un mod de a procura carti ale scriitorilor armeni cu preturi modice este acela de a apela la anticariate.

Astfel,azi, gasim sau nu:

Grigore Trancu Iasi – Tara mea. Memorii 1916-1920

Foto; grigore-trancu-iasi-tara-mea-memorii-1916-1920_345654.webp

………………………………..

FOTBAL.Joi,24 octombrie, Noah întâlneste la Viena pe S.K.Rapid în cadrul Conference League. Meciul nu va fi transmis la televiziunile din România.

………………………………..

About veteranul1