Armenesti 18 noiembrie 2023

Armenesti 18 noiembrie 2023.

Bedros Horasangian

Armeni Bastinasi ureaza domnului Bedros Horasangian: La multi ani cu sanatate si putere de munca! Asteptam noile aparitii editoriale.

………………………….

Patriarhul Armeno-Catolic Raphaël Bedros XXI Minassian a vizitat Palatul Patriarhal de la Bucuresti

Preafericitul Parinte Raphaël Bedros XXI Minassian, Patriarhul Ciliciei al Bisericii Armeno-Catolice, a sosit joi la Palatul Patriarhiei din Bucuresti, în cadrul unei vizite de mai multe zile în România.

Episcopul auxiliar patriarhal Varlaam al Ploiestiului l-a primit cu cordialitate pe Patriarhul Armeniei si delegatia sa. Pe lânga prezentarea cladirii istorice, episcopul a oferit vizitatorilor o selectie de carti aparute la Editurile Patriarhiei Române.

Dupa o scurta adunare la Sala Sfântul Ioan Cassian, Patriarhul Armeno-Catolicilor a daruit Episcopului Patriarhal Auxiliar Varlaam o medalie comemorativa si un hacikar, o cruce complicat sculptata emblematica a artei armene.

Patriarhul Raphaël Bedros a vizitat recent câteva repere religioase, istorice, culturale si de patrimoniu semnificative din tara.

Sursa:

https://orthodoxtimes.com/armenian-catholic-patriarch-raphael-bedros-xxi-minassian-visited-bucharest-patriarchal-palace/

………………….

Curtea Internationala de Justitie a ordonat Azerbaidjanului sa asigure întoarcerea în siguranta a locuitorilor din Artsakh.

Decizia Curtii pare a fi o victorie a Armeniei, spun ca numai pare pentru ca mai mult ca sigur Azerbaidjanul va sustine ca nu a obligat pe armenii din Artsakh sa se refugieze în Armenia. În rest Azerbaidjanul va actiona fara a tine seama de opiniile/cererile internationale.

Pe de o parte, Baku nu se astepta ca în doar o saptamâna aproape toti armenii din Artsakh sa-si abandoneze casele si sa marsaluiasca spre Armenia. Desi epurarea etnica a fost întotdeauna scopul ei, acum se gaseste cu orase fantoma, nu se produce nimic, nu se platesc taxe, iar azerii nici macar nu au o modalitate de a-si satisface armeofobia bolnava împotriva populatiei civile . Doar sa împuste niste khachkar sau sa scoata crucile din biserici.

……………………………

Fostul presedinte Donald Trump a numit-o pe Kim Kardashian „cea mai supraevaluata celebritate din lume”.

…………………………….

Drama politica Armenia-Rusia, Armenia-CSTO, Armenia-CSI continua.

O opinie politica extrem de la obiect a expertului David Karapetyan

https://newday.am/278888/

https://www.facebook.com/david.karapetyan.1232

……………………………….

De necrezut.

Azerbaidjanul a propus sa-l nominalizeze pe Aliyev pentru Premiul Nobel pentru Pace

Scriitorul Chingiz Abdulayev, vicepresedintele Uniunii Scriitorilor din Azerbaidjan, a propus nominalizarea presedintelui Ilham Aliyev pentru Premiul Nobel pentru Pace.

Sursa:newday.am

https://newday.am/278893/

 

About veteranul1