Armenesti 3 noiembrie 2023

Armenesti 3 noiembrie 2023.

“DATE MEMORABILE DIN ISTORIA ARMENILOR” – 3 noiembrie

În anul 1950 Romania a aderat la Conventia cu privire la prevenirea si reprimarea genocidului, adoptata de Adunarea Generala a ONU la 9 decembrie 1948 si intrata in vigoare la 12 ianuarie 1951.

În anul 1976 a avut loc ceremonia solemna de sfintire a Bisericii Sfântul Sargis din Erevan dupa renovare.

Reconstructia Bisericii Sfântul Sargis a fost facuta cu donatia filantropului londonez Sargis Kyurkchyan si a copiilor sai. Ceremonia solemna de sfintire a bisericii a fost savârsita Sfintia Sa Catolicosul Vazgen I a spus în predica sa. „Capitala Erevan a fost înzestrata cu o noua podoaba, un nou monument de arhitectura armeana, un minunat sanctuar de rugaciune”.

Ministrul de externe Mirzoyan declara ca vreo 200 de km2 din teritoriul Armeniei se afla sub controlul fortelor azere.

02/11/2023 présenté par Harout Mardirossian

https://fb.watch/o3gCzx3Dt9/

Ministrul de externe Ararat Mirzoyan a declarat ca Armenia urmeaza sa aiba un ambasador în Coreea de Sud ca urmare a notificarii oficiale ca aceasta tara intentioneaza sa înfiinteze o ambasada rezidenta la Erevan în prima jumatate a anului viitor.

SA NU UITAM. În aceasta zi de noiembrie în anul 1927 s-a nascut marele actor polonez de teatru si film Zbigniew Cybulski. Putini stiu ca bunica sa din partea mamei era armeanca. O legenda a generatiei sale s-a stins din viata intr-un tragic accident pe 8 ianuarie 1967.

About veteranul1