Armenesti 30 octombrie 2023

Armenesti 30 octombrie 2023.

“DATE MEMORABILE DIN ISTORIA ARMENILOR” – 30 octombrie

În anul 1920  în timpul razboiului turco-armean, turcii au capturat Kars .

În anul 1991 în timpul uneia dintre operatiunile militare ale razboiului de eliberare din Artsakh, fortele armate armene sub comanda lui Arkadi Ter-Tadevosyan au eliberat satul Togh din regiunea Hadrut .

Problema comuna Armenia-Belarus. Dansuri populare

Astazi,30 octombrie 2023, doua marci postale dedicate temei „Emisiune comuna Armenia-Belarus. Dansurile populare” au fost puse în circulatie.

Fiecare timbru postal are o valoare nominala de 400 AMD. Unul dintre timbre înfatiseaza dansul popular armean „Berd”, iar celalalt timbru înfatiseaza dansul popular belarus „Liavonikha”.

Prietenul Pascal Nicolaïdès ne trimite o secventa din cotidianul online sudouest.fr.

Locuitorii din Domitys Dompierrois Le Clos du Cèdre (Dompierre-sur-Mer ) s-au bucurat de o zi dedicata Armeniei, o experienta memorabila care i-a încântat pe toti participantii, oferind în acelasi timp un sprijin valoros unui popor aflat în dificultate. Aceasta zi a început cu o întâlnire cu regizoarea Marie-Dominique Massol, urmata de proiectia filmului sau documentar „Armenia, pamânt de cultura si emotii” care evidentiaza frumusetea si bogatia Armeniei, abordând în acelasi timp provocarile actuale cu care se confrunta poporul armean.

Le « Clos du Cèdre » este situate în apropierea centrului  Dompierre-sur-mer.Aceasta localitate este inclusa în aglomeratia La Rochelle .

https://www.sudouest.fr/charente-maritime/dompierre-sur-mer/dompierre-sur-mer-une-journee-sous-le-signe-de-l-armenie-a-domitys-17264974.php?fbclid=IwAR2KCF3tRzTWBwfjT1YibVsfld4WijSZKIS2oLNFPqTzpwJvvR3JZ-Pz4H4

Crucea de piatra sau in armeneste, „khachkar”.

Armenii bastinasi apreciaza efortul armenilor si locuitorilor din Botosani si nu numai în dezvelirea unui un simbol al existentei armenesti: Crucea de piatra sau in armeneste, „khachkar”. Eforturi deosebite au fost depuse de familia de armeni bastinasi Lazarovici.

Pobeda Airlines a lansat zboruri directe din orasul rus Soci catre Gyumri din Armenia.

Zborurile dus-întors vor fi operate de 4 ori pe saptamâna.

Sursa:armenpress.am


https://armenpress.am/eng/news/1123089.html?fbclid=IwAR28R3KgLJofIAxmXgQcNKglHsqCXSQnk2kYaFFDVz4tJtWfkFJ4Js-q19s

About veteranul1