Armenesti 17 octombrie 2023

Armenesti 17 octombrie 2023.

“DATE MEMORABILE DIN ISTORIA ARMENILOR” – 17 octombrie

La 17 octombrie 1372 , regele Armeniei Ciliciene, Levon al V-lea Lusignan, a fost declarat Seneshal al Ierusalimului.

Diplomatia guvernului Armeniei a fost din nou înfrânta.

Remarcam zilele trecute ca exodul armenilor din Artsakh a trecut la si “altele” din cauza noului conflict din Israel si mai vechiului razboi din Ucraina. Diplomatia guvernului Armeniei a fost din nou înfrânta. Cum putem explica altfel sprijinul prompt si puternic al SUA pentru Israel si Ucraina. De ce nu si pentru Armenia si Artsakh? Culmea primul ministru al României a efectuat o vizita de urgenta în Israel, dar nu a gasit timp sa efectueze o vizita în Armenia.

Comandant al Stepanakert

Aliyev a numit comandant al Stepanakert din Nagorno-Karabah pe generalul maior de politie Sardar SAFAROV. Acesta este un alt episod de terorism psihologic. El a numit o persoana cu numele de familie Safarov, pentru ca azerul Ramil SAFAROV l-a decapitat în 2004 pe locotenentul armean Gurgen Margaryan care dormea în camera sa de hotel.

Orasul Issy-les-Moulineaux alaturi de poporul armean

Dupa un minut de reculegere în semn de omagiu adus victimelor conflictului din Artsakh, Consiliul municipal din Issy-les- Moulineaux si- a reafirmat pe 12 octombrie sprijinul pentru armenii din Karabakh si a

solicitat guvernului francez sa condamne actiunile Azerbaidjanului si sa initieze rapid o actiune la nivel european si international. Issy-les- Moulineaux este înfratit cu Etchmiadzine de 34 de ani.

Premiul de stat al Republicii Armenia pentru contributia globala în sfera high-tech

Azi,17 octombrie 2023, a fost lansat un plic dedicat temei „Premiul de stat al Republicii Armenia pentru contributia globala în sfera high-tech”.

Plicul îl înfatiseaza pe Shantanu Narayen, al 13- lea laureat al Premiului de stat 2022 al Republicii Armenia pentru contributia globala în sfera high-tech, presedintele si CEO al companiei Adobe.

Sunt atasate doua marci postale dedicate temei „Premiul de stat al Republicii Armenia pentru contributia globala în sfera IT” emise în 2018.

About veteranul1