Armenesti 12 iulie 2023 bis

Armenesti 12 iulie 2023 bis

Ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Regatului Bahrain în Armenia Nasser Muhammad Yusuf Al-Belushi si-a prezentat acreditarile presedintelui Republicii Armenia Vahagn Khachaturian. Ambasadorul are resedinta la Roma.

Sursa:verelq.am

Catholicos Karekin al II-lea

Catholicos Karekin al II-lea al Bisericii Apostolice Armene a facut o „vizita surpriza” Colegiului Armenian si Academiei Filantropice din Kolkata, India.

Colegiul Armenian si Academia Filantropica functioneaza de peste 200 de ani.

Sursa:armenpress.am

Cine a participat din România si ce s-a stabilit concret?

Aflu din Armenian News Network ca la  Bruxelles, liderii-reprezentanti ai comunitatilor armene din Europa au discutat despre un program în sprijinul Artsakh. Întâlnirea a avut loc ,ieri, 7 iulie 2023. Au fost reprezentate acele tari-membre ale Uniunii Europene în care comunitatea armeana are un singur organism reprezentativ si anume: Belgia, Germania, Franta, Grecia, Cipru, Suedia si România.

Scopul principal al întâlnirii de la Bruxelles a fost acela de a discuta despre situatia tragica creata în jurul Artsakh si de a uni si mobiliza diaspora armeana în Uniunea Europeana în apararea drepturilor inalienabile ale armenilor din Artsakh.

“DATE MEMORABILE DIN ISTORIA ARMENILOR” – 9 iunie

Republica Democrata Armeana (Democratiakan Hayastani Hanrapetutjun), cunoscuta si sub numele de Prima Republica armeana, a fost primul stat modern armean, constituit la 28 mai 1918. Este primul stat suveran armean de la caderea Regatului Armean Cilicia în 1375.Republica a fost înfiintata pe teritoriul Armeniei Orientale (gubernia Erevanului si regiunea Kars). A durat pâna pe 9 iulie 1921.Avea o suprafata de 70000km2 si o populatie de 1.300.000 de oameni.A avut patru prim-ministri: Hovhannes Katchaznouni , Alexander Khatisyan, Hamo Ohanjanyan si Simon Vratsian .

Poza;first republic of Armenia

 

About veteranul1