Armenesti 24 iunie 2023

Armenesti 24 iunie 2023

“DATE MEMORABILE DIN ISTORIA ARMENILOR” – 24 iunie

Întâlnirea Shahapivan a Bisericii Apostolice Armene a avut loc în asezarea Shahapivan din Armenia Mare , în tabara regilor armeni, în timpul patronajului Catolicozatului Hovsep I Hoghotsmetsi si Vasak Syun pe 24 iunie 444.

Pe 24 iunie 2006 echipa armeana de sah a devenit campioana olimpica.

SUA ar trebui sa interzica vânzarea de arme turcesti si israeliene catre Baku. John Evans

„Exista o amenintare de genocid în Artsakh, iar sarcina noastra este sa protejam vietile armenilor din Nagorno-Karabah”, a declarat John Evans, fostul ambasador extraordinar si plenipotentiar al SUA în Armenia. „ Insist ca armenii sunt indigeni din Artsakh, au o istorie acolo, nu ar trebui sa distingem un popor indigen de altii, acesti oameni, popoarele indigene merita respect”, a spus Evans, adaugând ca si-ar dori ca Azerbaidjanul sa aiba aceeasi abordare .

https://168.am/2023/06/22/1891020.html?fbclid=IwAR2M3esbpo8hXKxJouryhp97oeJeOZ7Z5HP36kuV1IqAstCz-PXluQVi1ds

Aflam cu tristete ca Sergo Yeritsyan fost ministru al educatiei si stiintei din Armenia ,profesor, jurnalist de televiziune a încetat ieri din viata în SUA dupa o lunga suferinta. Dumnezeu sa îl aiba în paza lui!

Levon Ter-Petrosyan. Secretul longevitatii Armeniei Ciliciene

Sursa: ilur.am

????? ???-?????????. ???????? ????????? ??????????????? ????????

Fantoma Razboiului Civil

Harutyun Avetisyan descrie situatia tragica a conditiei armenilor din Armenia. Cuvintele sale sunt edificatoare. Situatia din Armenia este de netolerat. Din pacate sau nu diaspora nu are un cuvânt hotarâtor. Numai armenii care traiesc efectiv în Armenia pot sa hotarasca intr-un fel sau altul. Redau articolul în întregime.

Sondajele sociologice publicate de diferite organizatii în ultimele luni marturisesc declinul ratingului personal si colectiv al guvernului sau de catre Nikol Pashinyan. Potrivit rezultatelor unui sondaj, Pashinyan are doar un rating de 14%, în timp ce într-un alt sondaj, el a înregistrat un indice de 18,8%. Acelasi lucru este valabil si pentru partidul de guvernamânt, CP, care din nou, potrivit diverselor sondaje, are un rating de 18-22 la suta.
Aceste sondaje, care exprima ratingurile în scadere ale guvernului, arata si atitudinea publicului fata de alte personalitati si forte politice. Potrivit tuturor sondajelor, ratingul general al personalitatilor si fortelor mai mult sau mai putin cunoscute din domeniul public este fie mai scazut, fie, în cel mai bun caz, apropiat de ratingurile scazute ale lui Nikol Pashinyan si CP.

Cel mai îngrijorator rezultat al acestor sondaje care exprima sentimentele publice este ca exista o criza totala de încredere în sensul larg si restrâns al cuvântului în Armenia. Nici unul nu are încredere în celalalt. Porneste de la viata de zi cu zi si relatiile umane obisnuite si se extinde pâna la politica. Diverse manifestari ale neîncrederii larg raspândite pot fi întâlnite chiar si în viata de zi cu zi . vecinii nu au încredere unii în altii , multi prieteni au devenit rezervati, toata lumea este precauta în timpul convorbirilor telefonice, banuind ca sunt ascultati cu urechea si asa mai departe.

Seria de exemple poate fi continuata mult timp. În adunare, ele formeaza o imagine condensata a neîncrederii universale înradacinata în viata de stat si publica, care se exprima deja în politica prin manifestari de ierarhizare.

Printre alti factori, aceasta atmosfera de neîncredere este si cauza contrastului ca Nikol Pashinyan, având un rating detronant, continua sa mentina puterea. Unul dintre secretele sale este ca, neputând împiedica detronarea propriului rating, guvernul reuseste totusi sa îi împiedice pe altii sa aiba încredere publica cu diverse mijloace si tehnologii. În conditiile tehnologiilor moderne, este o problema relativ usor de rezolvat, care este deservita de reprezentanti ai mai multor straturi, începând de la sistemul administratiei de stat si mijloacele de propaganda de stat, pâna la fabrici false si autoritati de cartier.

Astfel, problema lui Nikol Pashinyan nu este doar, si poate nu atât, restabilirea încrederii în el însusi, ci implementarea unei astfel de politici încât, neavând încredere în el, societatea sa nu aiba încredere nici în nimeni altcineva.

Astfel, printre multe alte crize sistemice, Armenia traieste astazi în conditiile unei crize profunde de încredere, care este plina de multe consecinte nedorite, daca nu pe termen scurt, atunci pe termen mediu si lung. Lipsa de încredere sau, ceea ce este acelasi, suspiciunea larg raspândita, ca un fiu interior, invizibil, poate roade societatea, subminând astfel si mai mult bazele unui stat deja subrede. Si cel mai important, nu poate exista democratie fara încredere, de care lui Nikol Pashinyan îi place sa fie mândru.

O societate democratica adevarata se bazeaza pe încredere si respect reciproc si nu poate tolera un astfel de guvern care supravietuieste în detrimentul pulverizarii încrederii publice. Nikol Pashinyan, fie constient, fie fara sa-si dea seama, face totul pentru a aduce societatea la o stare de spirit „toti împotriva tuturor”, care este o cale directa catre RAZBOIUL CIVIL. Si tocmai de asta este nevoie pentru a pierde definitiv statul, pentru ca la un moment dat statele au fost create tocmai pentru a preveni existenta distructiva a „toti împotriva tuturor”.

https://168.am/2023/06/14/1887139.html?fbclid=IwAR2_JKGaaJXHsLh5fleCE4cQ0JkBa2zgd2xFTXsfJ3VznlfDpXwFuNZNDc0

 

About veteranul1