Armenesti 3 mai 2023

Armenesti 3 mai 2023

Delegatie a Uniunii Armenilor din Romania

Aflu ca am avut o delegatie a Uniunii Armenilor din Romania care s-a intalnit la Erevan la Biroul Inalt Comisarului pentru Diaspora din directa subordonare a Primului Ministru, cu Secretarul General al acestei institutii, dl. Mushegh Ghukasyan pe 27 aprilie. Am remarcat faptul ca a fost atinsa problematica oraselor înfratite. Uniunea Armenilor din Romania ar trebui sa actioneze pentru a se realiza cât mai multe înfratiri între orasele românesti în care armenii si-au adus o contributie majora la dezvoltarea oraselor respective si orase din Armenia. Ar fi un lucru extrem de folositor pentru a determina încet , încet recunoasterea de catre România a genocidului armean. Si pentru ca veni vorba stiti câte orase românesti sunt înfratite cu orase din Armenia? Dupa stiinta mea sunt doar doua: Roman cu Dilijan si Pitesti cu Gyumri.

Wizz Air a lansat rute spre Armenia.

Pe 30 aprilie, compania aeriana a lansat 2 noi rute catre Sofia (în fiecare miercuri si duminica) si Dortmund (în fiecare miercuri si duminica).

Din 26 iunie vor fi lansate zboruri pe ruta Praga-Erevan-Praga, care vor fi operate cu doua zboruri saptamânale, în fiecare luni si vineri.

Bucuresti mai asteapta.

Sursa:verelq.am

 

About veteranul1