Armenesti 28 aprilie 2023 bis

Armenesti 28 aprilie 2023 bis

Miss United Nations 2023

Armeanca- americana Peggy Garabekian va reprezenta Armenia la concursul de frumusete Miss United Nations 2023.  Miss Natiunile Unite 2023, va avea loc în India, în perioada 25-30 septembrie.

Ministerul Afacerilor Externe ale Ciprului

„Astazi, ziua de pomenire a victimelor genocidului armean, ne amintim victimele, sustinem recunoasterea adevarului si restabilirea justitiei, spunem niciodata 24 aprilie 1915”, se arata într-o nota a Ministerului Afacerile Externe ale Ciprului.

Sursa:armenpress.am

Ministerul Educatiei, Stiintei, Culturii si Sportului din Republica Armenia

Ministerul Educatiei, Stiintei, Culturii si Sportului din Republica Armenia a cerut organizatorilor turneului european „2023 Formula 1 Grand Prix” – care urmeaza sa aiba loc la Baku – si comunitatii sportive internationale sa ridice vocea de protest cu privire la politica de epurare etnica a Azerbaidjanului în Nagorno Karabakh.

Sursa:armenpress.am

Yale Armenian Network

Yale Armenian Network (YAN) a organizat o veghe la lumina lumânarilor la cea de-a 108-a aniversare a genocidului armean, pe 24 aprilie, în fata Bibliotecii Memoriale Sterling- New Haven, Connecticut .

Sursa:armenianweekly.com

Erevan, Armenia, 23 aprilie 2023 

Artsakh va trece de la regimul prezidential la cel semiprezidential

Proiectul propune transformarea sistemului de guvernare prin trecerea de la sistemul prezidential de guvernare la cel semiprezidential, tinând cont de imperativul de a asigura securitatea statului, precum si de necesitatea asigurarii. flexibilitatea sistemului guvernamental de stat în situatii de urgenta. Acesta va fi prezentat în prima lectura în sedinta ordinara a Adunarii Nationale.

Sursa:verelq.am

About veteranul1