Armenesti 26 aprilie 2023 bis 2

Armenesti 26 aprilie 2023 bis 2

Catholicosul tuturor armenilor Karegin al II-lea

Catholicosul tuturor armenilor Karegin al II-lea a transmis un mesaj cu ocazia Zilei de Pomenire a Sfintilor Martiri ai Genocidului Armenesc

Cu o suta si mai multi ani în urma, un milion si jumatate de armeni si-au marturisit loialitatea fata de patria noastra si credinta daruita de Dumnezeu cu pretul vietii lor, respingând apostazia si asimilarea.

Memorialul Tsitsernakaberd simbolizeaza acea renastere, care a devenit o realitate odata cu restabilirea statului independent într-o mica parte a patriei, precum si cu reaparitia unei noi vieti pentru armenii care au supravietuit genocidului în diferite tari ale lume.

Astazi, în Armenia si Artsakh si în lumea diasporei, ridicam o rugaciune catre Dumnezeu, cerând mijlocirea sfintilor martiri ai Genocidului Armenesc, pentru ca cu unitate si vointa nestapânita sa putem înfrunta ororile si amenintarile, lupta pentru victoria justitiei armene si contribuie la viata poporului nostru si la genocidul din lume, la prevenirea milosteniilor si a crimelor.

Sursa:168.am

Legea privind educatia asupra genocidului armean a fost introdusa în Camera Reprezentantilor SUA

Reprezentantii SUA Anna Eshoo , David Valadao, Ted Lieu si Gus Bilirakis au reintrodus Legea privind educatia asupra genocidului armean pe 24 aprilie  în Camera Reprezentantilor SUA.

Sursa:armenpress.am

Rugaciunea comemoreaza Ziua de Comemorare a Genocidului

O rugaciune a Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB) a comemorat Ziua de Comemorare a Genocidului.

Dr. Ani Ghazaryan Drissi, a oferit o reflectie pentru a onora vietile celor 1,5 milioane de victime ale genocidului armean si pentru a recunoaste violenta si ura continua împotriva comunitatii armene. Ea a mentionat ca, în timpul Primului Razboi Mondial, în 1915, 1,5 milioane de armeni au fost deportati si masacrati în Imperiul Otoman. „ În timp ce lumea era concentrata pe batalia din Europa, Imperiul Otoman a început o campanie sistematica de eliminare a poporului armean din granitele sale”. „ A avut loc o puternica propaganda anti-armeana, iar armenii au fost vazuti ca spioni si tradatori”.

Liderii si intelectualii armeni au fost arestati, torturati si ucisi. „Proprietatea armenilor a fost confiscata”, a explicat ea. „ Barbatii armeni au fost arestati si ucisi în împuscaturi în masa în afara oraselor si satelor lor”.

„ Sa onoram lupta victimelor si supravietuitorilor genocidului armean pentru supravietuire în trecut si pentru viitor, sustinând astazi adevarul”, a spus Ghazaryan Drissi. „ Sa-i tragem la socoteala pe cei care ar comite genocid, chiar daca este nevoie de o viata întreaga.”

Sursa:oikoumene.org

Comunitatea armeana din Belgia

Comunitatea armeana din Belgia a comemorat cea de-a 108-a aniversare a genocidului armean. Evenimentele comemorative au început în Biserica Armeneasca Apostolica Sf. Magdalena din Bruxelles cu un omagiu, dupa care participantii au marsaluit la khachkarul dedicat memoriei victimelor Genocidului Armenesc situat în Piata Henri Michaud a comunitatii Ixel.

Viceprim-ministrul Italiei Matteo Salvini

Viceprim-ministrul Italiei, liderul partidului „Lega” Matteo Salvini s-a referit la genocidul armean, mentionând ca este o tragedie  care este adesea trecuta cu vederea si trebuie amintita si transmisa generatiilor pentru a nu uita.

„Cu ocazia aniversarii Genocidului Armenesc, eu si întreaga Lega îmbratisam o natiune care a reusit sa depaseasca una dintre cele mai întunecate pagini din istoria omenirii. O crima care a luat viata a un milion si jumatate de femei, barbati si copii.

Sursa:armenpress.am

Armenii din Las Vegas s-au adunat la Monumentul Memorial al Genocidului Armenesc din Sunset Park pentru a comemora cea de-a 108-a aniversare a genocidului armean.

About veteranul1