Armenesti 21 aprilie 2023

Armenesti 21 aprilie 2023

Azerii se lupta cu cimitirele crestinilor.

Azerii se lupta cu cimitirele crestinilor. Vandalii  au distrus aproximativ 100 de morminte în cimitirul rus din Baku. „Având în vedere amploarea acestei actiuni rusinoase, este greu sa o privim ca huliganism întâmplator.

Sursa:news.am

Interdictia de la Istanbul

Interdictia de la Istanbul privind comemorarea genocidului armean continua si în acest an, deoarece biroul guvernatorului a interzis din nou un eveniment planificat sa aiba loc în districtul Kad?köy.

Motivul interdictiei a fost acela  ca se considerata „nepotrivita” organizarea evenimentului..

Comemorarea de anul trecut a fost interzisa de guvernator, iar în cei doi ani anteriori, evenimentul a avut loc online din cauza pandemiei.

Sursa:bianet.org

Robert Semonsen  jurnalist politic pentru  The European Conservative ne face cunoscut ca ministerul de externe suedez a încercat sa opreasca comemorarea genocidului armean pentru a-i face pe plac lui Erdogan. Deputatul democrat suedez Björn Söder, presedintele grupului de prietenie suedezo-armean a spus:   „Ni s-a cerut intern în partidele noastre sa nu organizam o comemorare la Riksdag în acest an”.

Este de remarcat faptul ca în 2010, majoritatea parlamentarilor suedezi care servesc în Riksdag au votat în favoarea recunoasterii genocidului armenilor care a avut loc în 1915. Cu toate acestea, în ciuda votului, nici guvernele moderate, nici guvernele conduse de social-democrati nu au consacrat decizia Riksdag-ului. Suedia ca si România nu au recunoscut înca genocidul armean din 1915.

Sursa:europeanconservative.com

About veteranul1