Armenesti 18 aprilie 2023

Armenesti 18 aprilie 2023

Fundatia Tatoyan: 2.700 de hectare sunt sub ocupatie

Azerbaidjanului numai în comunitatea Kapan din Armenia

În consecinta, 2.400 de hectare de terenuri special protejate, 170 de hectare de terenuri forestiere, 130 de hectare de terenuri comunale, astfel un total de 2.700 de hectare au intrat sub ocupatie azera numai comunitatea Kapan si ca urmare a atacurilor armate si incursiunilor criminale azere din 13-14 septembrie 2022.

Pe lânga cele 2.700 de hectare mentionate mai sus, mai mult de 1.000 de hectare de teren se afla în zona de pericol în care fie este imposibila efectuarea vreunei lucrari agricole sau de alt tip, fie aceasta din urma a devenit considerabil mai dificila din cauza riscului real pentru viata. Acesta este cazul în special în satele Nerkin Hand, Srashen, Shikahogh, Chakaten si Geghanush.

Sursa:news.am

Lupte în Khartoum (Sudan) în jurul Bisericii Armene

Singura biserica armeana din Sudan a ajuns în centrul ciocnirilor aprinse dintre fortele aflate în conflict, au declarat armenii care locuiesc în Khartoum, capitala Sudanului..

Se mai spune ca, în ciuda ciocnirilor în desfasurare, biserica nu a suferit înca pagube.

Comunitatea armeana din Sudan este considerata una dintre cele mai mici comunitati din diaspora armeana, deoarece doar aproximativ 15 armeni traiesc acolo.

Sursa:news.am

Artur Davtyan devine campion european în Turcia

Artur Davtyan a câstigat medalia de aur la Campionatele Europene de gimnastica artistica desfasurate în Turcia.

În finala la sarituri, Campionul Mondial si European a obtinut 15.033 de puncte. Davtyan a efectuat cu brio ambele sarituri.

Reprezentantul Angliei Jake Jarman (15.016) a devenit vicecampionul Europei, sportivul ucrainean Igor Radivilov (14.750) a devenit medaliat cu bronz.

Nationala Armeniei condusa de Hakob Serobyan a luat acasa 3 medalii – 1 aur, 1 argint si 1 bronz.

Vahagn Davtyan a câstigat o medalie de argint la inele, în timp ce Artur Davtyan a devenit medaliat cu bronz la cal cu mânere.

https://sport.news.am/eng/news/139721/

Armenia Anthem cânta pentru Artur Davtyan în Turcia

Imnul armean a fost cântat în Turcia în onoarea lui Artur Davtyan care a câstigat medalia de aur.

https://sport.news.am/eng/news/139723/

About veteranul1