Armenesti 18 martie 2023

Armenesti 18 martie 2023

Jurnalul din 17.03.2023 prezentat de Hasmig PAPAZIAN

https://fb.watch/jk9EWhGrNz/

Saudi Flynas

Compania aeriana Saudi Flynas a adaugat Erevan, Armenia, în noile sale destinatii pentru viitorul sezon de vara.

Red Wings Airlines

Red Wings Airlines va opera zboruri între Erevan din Armenia si Ufa din Rusia. . Zborurile Ufa-Erevan vor începe pe 31 martie si vor fi operate vineri.

“DATE MEMORABILE DIN ISTORIA ARMENILOR” – 18 martie

  1. În anul1856 pe 18 martie s-a semnat Tratatul de la Paris, care a incheiat Razboiul Crimeii. Un tratat international semnat de Rusiei, Austriei , Frantei , Marii Britanii , Sardiniei , Imperiul Otoman si Prusiei . Implicatii pentru armeni.

Rusia s-a angajat sa nu încalce integritatea teritoriala a Imperiului Otoman si sa nu se amestece în treburile sale interne.

Rusia a returnat Kars Turciei în Asia Mica , precum si alte tinuturi capturate de trupele ruse, iar puterile învingatoare si-au retras trupele din peninsula Crimeea.

2.Pe 18 martie 1949 primul troleibuz a început sa circule în

Erevan .

Kajaran-Agarak

La sfârsitul acestui an sunt planificate sa înceapa lucrarile de constructie a soselei Kajaran-Agarak (granita Armenia-Iran).  Lungime totala de aproximativ 32 km: Agarak – Vardanidzor – Kajaran.

Sursa:verelq.am

FOTBAL

FOTBAL.In Premier League din Armenia s-a terminat etapa 24. Rezultatele meciurilor:

BKMA – Urartu 0-2

Alashkert – Shirak 3-0

Van – Ararat Armenia 1-2

Lernayin Artsakh – Pyunik 0-6

Noah – Ararat 2-1

 

În urma acestor rezultate pe locul 1 se afla Urartu cu 59 de puncta, pe 2-Ararat Armenia cu 53, iar pe 3-Pyunik cu 49. Etapa 25 se desfasoara între 31martie si 2 aprilie.

 

About veteranul1