Armenesti 15 martie 2023

Armenesti 15 martie 2023

“DATE MEMORABILE DIN ISTORIA ARMENILOR” – 15 martie

Pe 15 martie 1921 Soghomon Tehliryan , activist armean al miscarii de eliberare nationala, supravietuitor al genocidului  si membru al Operatiunii Nemesis , l- a împuscat pe Talaat Pasa , unul dintre autorii genocidului armean.

 

Pe 15 martie 1924 a fost pusa în functiune prima fabrica de bumbac din Erevan .

ULUITOR. Ambasadorul Israelului în Azerbaidjan are origini armenesti.

Ambasadorul, domnul George Deek, declara ca o strabunica era armeanca si a scapat de genocidul din 1915. Un material interesant pe:

https://www.thecaliforniacourier.com/truth-is-stranger-than-fiction-israels-ambassador-to-azerbaijan-is-an-armenian/

Fly Arna

Fly Arna anunta lansarea de noi zboruri directe între Erevan si Bagdad, capitala Irakului. Noile zboruri directe de la Aeroportul International Zvartnots din Erevan la Aeroportul International Bagdad vor fi operate de doua ori pe saptamâna, miercuri si sâmbata începând cu 22 aprilie a.c.

Purtatoarea de cuvânt

Va place purtatoarea de cuvânt a Ministerului de Externe din Armenia?

Armenian Airlines

Armenian Airlines a efectuat primul zbor catre Moscova din Erevan pe 11 martie. Zborurile vor fi operate de cinci ori pe saptamâna – luni, marti, joi, sâmbata si duminica – de la Aeroportul International Zvartnots la Aeroportul International Sheremetyevo.

Din 13 martie, compania aeriana a început sa opereze zboruri pe ruta Erevan-Soci-Erevan luni si vineri, iar din 19 martie va opera curse Erevan-Samara-Erevan duminica.

About veteranul1