Armenesti 22 februarie 2023

Armenesti 22 februarie 2023

Armenia si Luxemburg

Ministrul de externe luxemburghez Jean Asselborn se afla in vizita in Armenia. Anul trecut Armenia si Luxemburg au sarbatorit 30 de ani de relatii diplomatice. Ministrul de externe a declarat ca Luxemburgul va numi un ambasador nerezident în Armenia.

Journal du 21/02/2023 présenté par Harout MARDIROSSIAN

https://fb.watch/iQlTX58GId/

“DATE MEMORABILE DIN ISTORIA ARMENILOR” – 22 februarie

Pe 22 februarie 1988 în timpul Razboiului de Eliberare din Artsakh , a început un atac armat al unei multimi de mii de azeri în directia strategica Askeran – Stepanakert , care s-a încheiat cu masacrul si deportarea fortata a populatiei armene din Baku si alte asezari din Azerbaidjanul sovietic.

Primul restaurant armenesc al Mayfair se deschide la Londra

Mayfair’s first Armenian restaurant opens in London

Cine sunt armenii?

Taleen Setrakian este un artist vizual si designer grafic multidisciplinar nascuta  în New York City corecteaza Muzeul Metropolitan de Arta (The Met) din New York.

The Met afirma ca  Aivazovsky este ucrainean si nu armean.

Who are the Armenians?

Noul ambasador al SUA prezinta acreditarile presedintelui armean

Noul ambasador al Statelor Unite în Armenia, Kristina Kvien, si-a prezentat oficial acreditarile presedintelui Armeniei Vahagn Khachaturyan pe 21 februarie.

Sursa:armenpress.am

Cooperare cu China

Dezvoltarea cooperarii cu China se înscrie în seria prioritatilor politice externe ale Guvernului armean. China va oferi asistenta gratuita în valoare de 100 de milioane de yuani chinezesti, care va fi utilizat pentru proiectarea, constructia salii de difuzare a Televiziunii Publice si implementarea altor proiecte convenite între ele. .

Sursa:armenpress.am

 

 

 

 

 

 

About veteranul1