Armenesti 11 februarie 2023

Armenesti 11 februarie 2023

Chef Yura Sargsyan

https://youtu.be/xvcl5MqBhtk

Biserica armeana Saint Kirakos din Diyarbakir

Biserica armeana Saint Kirakos din Diyarbakir (Turcia), ofera adapost celor care si-au pierdut casa în urma cutremurului devastator.

Sursa:armenpress.am

Victime ale cutremurului

Patru membri ai unei familii armene din orasul Adiyaman (fost Hasanmsur, este situat în zona fostului Commagene armean )au fost ucisi în cutremurul devastator din 6 februarie.

Victimele sunt Samvel Ilhan Yepremyan, sotia si doi copii. Al treilea copil al familiei a supravietuit.

Sursa:armenpress.am

Zilan Tigris

Cântareata Zilan Tigris si sotul acesteia nu au supravietuit cutremurului care a atins Diyarbakir (Tigranakert). În memoria ei sa ascultam : Mayrig https://youtu.be/uM9v3IEKRjE

Sursa:news.am

Vakifli din Muntele Musa

Cutremurul a provocat doua morti din singurul sat armean din Turcia, Vakifli din Muntele Musa.  Cei doi oameni din sat se aflau în alte orase în timpul cutremurului.

Sursa:news.am

Biserica armeana din satul Yacoubiyah (Siria) a suferit avarii în urma cutremurului.

https://news.am/eng/news/744125.html

Hayastan All Armenian Fund ofera asistenta umanitara urgenta comunitatii armene din Siria

Asistenta de 100.000 USD este oferita de afiliatul francez (Fonds Arménien de France) a Hayastan All Armenian Fund si va fi alocata institutiilor de învatamânt pentru acordarea de asistenta financiara a aproximativ 1.100 de profesori si personal tehnic.

Cladirile institutiilor de învatamânt si bisericilor armene din Alep au fost avariate, inclusiv Colegiul Armenian Karen Jeppe, Colegiul Cilician si Orfelinatul SO Khach. Prin urmare, o parte din sprijin va fi alocata în scopuri de renovare a institutiilor respective.

Sursa:armenpress.am

 

 

 

About veteranul1