Armenesti 7 februarie 2023

Armenesti 7 februarie 2023

Jurnal din 07.02.2023 prezentat de Harout Mardirossian 

https://fb.watch/ixTcLlvXls/

Alte informatii despre dezastrul din Siria si Turcia

În urma cutremurului, districtele Aziziye, Suleymaniye si Nor Gyugh din Alep, populate de armeni, au suferit daune semnificative. Biserica Armeana Sfintii Patruzeci de Mucenici din Iskenderun a fost partial avariata. Cupola Catedralei din Gaziantep, transformata în moschee, a fost si ea avariata. Cutremurul a distrus satul Musa Ler din Vakif, populat cu armeni. Din fericire, aici nu au fost raportate victime.

Castelul Gaziantep, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, a suferit daune grave. Zidurile castelului  au fost distruse partial.

Sursa:mediamax.am;armenpress.am

Vesti triste din Siria si Turcia

Cutremurul devastator cu magnitudinea 7,8 a avut epicentrul la 23 de kilometri est de Nurdagi, în provincia Gaziantep din Turcia, la o adâncime de 24,1 kilometri , conform datelor Serviciului Geologic al Statelor Unite (USGS).

Din ce se stie pâna în prezent sunt patru victime printre armeni la Alep (Siria) (identificati:Mirna si Alper Tenekejean, mama si fiu).

La Malatya (Turcia) au fost doua victime printre armeni, sot si sotie.

https://youtu.be/FDpkeH8lLlo

// /

Guvernul canadian a impus noi sanctiuni altor 38 de cetateni rusi.

Printre cei sanctionati se afla si Nshan Sergeyevich Galustyan , scenarist si producator de comedie. Galustyan provine dintr-o veche familie de armeni care au scapat de genocidul din 1915.

Sursa:news.am

 

 

 

 

 

 

 

 

About veteranul1