Armenesti 6 februarie 2023

Armenesti 6 februarie 2023

Premiul pentru cel mai bun film

În perioada 27 ianuarie-4 februarie s-a desfasurat cel de al 16-lea festival MiradasDoc. Coproductia armeano-germana-lituaniana “Rasaritul Aurorei” regizata de Inna Sahakyan a obtinut Premiul pentru cel mai bun film international.

“DATE MEMORABILE DIN ISTORIA ARMENILOR” – 6 februarie

Spiru Haret

Pe 6 februarie 1885, Spiru Haret este numit secretar general al Ministerului Instructiei si al Cultelor.

Dineu cu prosti

De câtiva ani se joaca în România comedia “Dineu cu prosti” a dramaturgului si regizorului Francis Veber. Sa remarcam faptul ca Francis Veber azi în vârsta de 85 de ani, desi s-a nascut în Franta are origini armene.

O delegatie parlamentara armeana a participat la evenimentele comemorative cu ocazia celei de-a 80-a aniversari a bataliei de la Stalingrad.

Din delegatie au facut parte deputatul Vahe Ghalumyan, presedintele Comisiei parlamentare pentru administrare teritoriala, autoguvernare locala, agricultura si mediu, deputatul Aleksey Sandikov si deputatul Matevos Asatryan.

Surs?:armenpress.am

Sarbatoarea Sfântului Sarkis

Biserica Armeana a adus un omagiu trupelor cu ocazia Sarbatorii Sfântului Sarkis, patronul armean al tineretii si al iubirii venerat ca martir si sfânt militar în Biserica Apostolica Armeana.

A avut loc o rugaciune si binecuvântare pentru trupe la Catedrala Sfântul Sarkis din Erevan, sediul Episcopiei Pontificale Araratiene a Bisericii Apostolice Armene.

Arhiepiscopul vicar pontifical Navasard Kchoyan a slujit o rugaciune pentru cei ce au cazut în lupte.

La ceremonie, 20 dintre cei mai buni militari au fost onorati cu premii speciale si cadouri simbolice ale eparhiei.

Sursa:armenpress.am

 

 

 

About veteranul1