Armenesti 28 octombrie 2022

Armenesti 28 octombrie 2022

1.

Journal du 27/10/2022 présenté par Harout Mardirossian 

https://fb.watch/gq4GKyrK2A/

2.

La Etchmiadzin se construieste o sinagoga evreiasca. Se doreste ca Sinagoga Evreiasca Etchmiadzin sa devina unul dintre centrele vietii spirituale evreiesti din întreg Caucazul de Sud.

3.

Cea mai veche crama din lume se afla în interiorul unei pesteri din Armenia si dateaza din 4100 î.Hr.

4.

Baroneasa Caroline Cox, membra a Camerei Lorzilor a Marii Britanii, a ridicat în timpul dezbaterilor parlamentare problemele neîndeplinirii angajamentelor fata de Armenia de catre Azerbaidjan si responsabilizarea Azerbaidjanului pentru crime de razboi de catre guvernul Regatului Unit.

Sa mentionam ca Baroneasa Caroline Cox a vizitat Armenia de doua ori în acest an.

Sursa:armenpress.am

5.

În cadrul conferintei de la Valdai, presedintele rus Vladimir Putin cu referire la Armenia si Azrebaidjan a declarat:

„Pozitia noastra este ca acordul de pace este, desigur, necesar. Si sustinem reglementarea pasnica, precum si delimitarea frontierei si solutionarea completa a problemei frontierei. Suntem de acord. Întrebarea este ce optiune sa alegem? aceasta este afacerea Armeniei, poporului armean si conducerii Armeniei”.

Putin a remarcat ca Rusia va sprijini orice alegere a Armeniei. Potrivit lui Putin, versiunea „Washington” prevede recunoasterea suveranitatii Azerbaidjanului asupra Nagorno-Karabah.

„Daca Armenia considera ca este corect, atunci, va rog, vom sustine orice alegere a poporului armean. Daca poporul armean si conducerea Armeniei considera ca Karabakh are propriile sale caracteristici care ar trebui luate în considerare si cumva discutate în viitorul acord de reconciliere, este posibil si asta.Dar, desigur, este necesar sa se negocieze cu Azerbaidjan”, a spus Putin, subliniind ca acordurile ar trebui sa fie acceptabile si pentru cealalta parte.

Presedintele Federatiei Ruse a subliniat ca orice optiune este aleasa, daca aceasta va duce la pace, Rusia o va sustine. „Nu vom impune nimic, nu putem si nu vom dicta nimic Armeniei”, a spus presedintele rus.

Sursa:armenpress.am

About veteranul1