Armenesti – 30 mai 2022

Atentie! Din cauza editorului de text uneori nu se pot scrie diacriticele si unele semne gramaticale. Revin si dupa corectura din pacate.

Armenesti – 30 mai 2022.

1.

PRO MEMORIA. Evenimente petrecute in ziua de 30 mai.

A murit pe 30 mai 1994 la Erevan , Armen Zaryan , architect armean ,fiul scriitorului Kostan Zaryan. S-a nascut pe 13 septembrie 1914 la Istanbul.

Amanunte pe: hy.wikipedia.org

2.

La propunerea Primului Ministru al Republicii Armenia, prin decretul Presedintelui Republicii Armenia, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Armenia în Republica Italia Tsovinar Hambardzumyan a fost numit Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Armenia. Republica Armenia catre Republica San Marino (resedinta la Roma).

3.

F. Eram din Shushi continua sa ne prezinte istoria armenilor. Despre evenimentele sângeroase si atrocitatile din provincia Goght pentru legarea Azerbaidjanul de Turcia.

https://168.am/2022/05/29/1711071.html?fbclid=IwAR0EOtje4RWdSJPMsJA2jw27zmPPdOzn0XwytoF0_7OU7Ga69kaggu1FXCI

4.

Compania aeriana FLYONE ARMENIA reia zborurile directe regulate Erevan-Lyon-Erevan, Erevan-Paris-Erevan din 17 iunie. Zborurile Erevan-Lyon-Erevan de la Aeroportul International Zvartnots la Aeroportul Lyon Saint-Exupery vor fi operate de doua ori pe saptamâna, luni si vineri. Iar zborurile Erevan – Paris vor fi operate în zilele de marti si sâmbata.

5.

Din 14 iunie, Compania de Cai Ferate din Caucazul de Sud va începe sa efectueze transportul de pasageri de vara pe ruta Erevan-Batumi-Erevan ? Sezonul de vara de transport de pasageri va dura pâna pe 30 septembrie. Transportul spre Batumi va fi efectuat de doua ori pe saptamâna, din Erevan marti si vineri, iar plecarea din Batumi miercurea si sâmbata. Ruta Erevan-Tbilisi-Erevan se va efectua din Erevan în zilele de luni, miercuri, joi, sâmbata si duminica, iar de la Tbilisi luni, marti, duminica. Vagoanele sunt dotate cu sistem modern de climatizare, Wi-Fi, dotari pentru persoane cu dizabilitati.

6.

Hovhannes Bachkov (63,5 kg) a câstigat finala la Campionatele Europene de box de la Erevan, devenind pentru a treia oara campion european. Hovhannes Bachkov are 29 de ani.

Arthur Bazeyan la categoria 57 kg, a devenit vicecampioan al Campionatului European.

7.

Jurnalul din 30.05.2022 prezentat de Harout Mardirossian 
https://fb.watch/dkrdRPV3iz/

About veteranul1