Armenesti – 20 mai 2022

Atentie! Din cauza editorului de text uneori nu se pot scrie diacriticele si unele semne gramaticale. Revin si dupa corectura din pacate.

Armenesti – 20 mai 2022.

1.

PRO MEMORIA. Evenimente petrecute in ziua de 20 mai.

A decedat pe 20 mai 1988 la Bucuresti , Ana ASLAN , adevarat savant de renume mondial, academician, medic gerontolog. A fost cea mai mica dintre cei patru copii ai familiei de armeni Sofia si Margarit (Magardici) Aslan. A inventat Gerovital si Aslavital  (in colaborare cu farmacista Elena Polovrageanu). Numeroase personalitati internationale au urmat tratament cu Gerovital: Josif Broz Tito, Charles de Gaulle, Hrusciov, J.F. Kennedy, Indira Gandhi, Marlene Dietrich, Konrad Adenauer, Charlie Chaplin, Kirk Douglas, Salvador Dali.  S-a nascut la Braila pe 1 ianuarie 1897.

Pe 20 mai 1946 la El Centro (California) s- a nascut Cher , ( Cherilyn Sarkissian),  cântareata americana-armeana, compozitoare, actrita, regizor si producator muzical.

Pe 20 mai 1950 la Erevan s- a nascut Zinaida Simonyan (Zolotnikova) ,  celebra sportiva armeana , multipla campioana mondiala (de patru ori) si europeana (de 15 ori) la tir. A  decedat pe 24 martie 2012 la Erevan.

Amanunte pe: hy.wikipedia.org

2.

Duminica ,22 mai, începe Campionatul European de Box la Erevan. Finalul va fi pe  30 mai. Peste 200 de boxeri din 39 de tari vor participa la campionat.

3.

În dimineata zilei de 19 mai, la Erevan s-au reluat actiunile de nesupunere civila, cerând demisia prim-ministrului Nikol Pashinyan.

Sursa:verelq.am

About veteranul1