Armenesti – 28 martie 2022

Atentie! Din cauza editorului de text uneori nu se pot scrie diacriticele si unele semne gramaticale. Revin si dupa corectura din pacate.

Armenesti – 28 martie 2022.

1.

Pro memoria. Evenimente petrecute in ziua de 28 martie.

S- a nascut pe 28 martie 1913 la Shushi Nelson Stepanyan , pilot celebru armean, dublu erou al fostei Uniuni Sovietice. A efectuat 239 de zboruri de lupta, a scufundat 53 de nave inamice (personal 13), a distrus 80 de tancuri, 600 de vehicule, 27 de avioane (2 bombardiere Ju-88 în batalie aeriana, 25 de tipuri diferite de aeronave pe aeroporturile lor), 130 puncte de artilerie, 5000 soldati. A decedat pe 14 decembrie 1944 la Liepaja (Letonia).

Amanunte pe: hy.wikipedia.org

2.

Cum vede un armean-american situatia de ieri si de azi din Armenia. Stepan Piligian membru al consiliului de administratie si al comitetului executiv al Asociatiei Nationale pentru Studii si Cercetare Armeneasca (NAASR ) a publicat în armenianweekly.com un articol intitulat “În razboaiele de proxy geopolitice, concentrati-va pe cauze”. Foarte interesante sunt comentariile cititorilor. Accesati :

In geopolitical proxy wars, focus on the causes

3.

Agentia de rating „Moody’s” a lasat neschimbat ratingul suveran al Armeniei la „Ba3”, dar a scazut perspectiva „stabila” a ratingului, definindu-l drept „negativ”. Urmatoarele 3 semnale stau la baza formarii asteptarilor negative fata de ratingul suveran al RA.

  1. Preconizata slabire a potentialului de crestere economica pe termen lung al Republicii Armenia.
  2. Datoria Guvernului Republicii Armenia va continua sa fie mentinuta la un nivel ridicat.
  3. Riscurile geopolitice se pot adânci.

4.

O organizatie neguvernamentala intitulata “Armenia Tree Project” (ATP) preconizeaza ca în aceasta primavara se vor planta în Armenia circa 400.000 de copaci.

5.

Hamalirul (complexul) armeano-italian Antonia Arslan a fost înfiintat în vara anului 2021 pentru a ajuta populatia din Artsakh sa se consolideze si sa se reconstruiasca dupa atacul din 2020 al Azerbaidjanului si Turciei. Scoala ofera o varietate de cursuri, programe si oportunitati educationale. Toamna trecuta, doi maestri croitori italieni au lucrat îndeaproape cu studentii lor din Artsakhtsi în ateliere practice. Rezultatul a fost o linie de toamna si o prezentare de moda.

 

 

 

 

6.Patinatorii armeni s-au clasat pe locul 13 la Campionatul Mondial din Franta.

7.

 

 

 

 

 

 

 

 

About veteranul1