Armenesti – 24 februarie2022

Atentie! Din cauza editorului de text uneori nu se pot scrie diacriticile si unele semne gramaticale. Revin si dupa corectura din pacate.

Armenesti – 24 februarie 2022.

1.

Ieri, 23februarie, a fost ziua de nastere a primului prezentator TV al Armeniei, doamna Nara Shlepchyan. Distinsa doamna a împlinit 87 de ani. A lucrat lateleviziunea armeana din anul 1956. Doamna Nara Shlepchyan a fost întrebat? cum este Armenia în ochii sai? Iata raspunsul: Îmi iubesc Armenia în toate privintele. Armenia se confrunta acum cu multe provocari. Desigur, sunt multe probleme, dar ca toti oamenii, asteptam, suntem plini de speranta ca vom depasi totul. Daca vrea Dumnezeu, totul va fi bine.

2.

Pro memoria. Evenimente petrecute in ziua de 24 februarie.

Michel Legrand  s-a  nascut pe 24 februarie 1932 la Paris. A fost compozitor, dirijor , pianist. Mama sa era armeanca. A decedat la 26 ianuarie 2019 la Paris.

A murit la 24 februarie 1931 la Erevan, Yervand Lalayan, etnograf armean, colectionar de folclor, arheolog . S-a nascut la Alexandropol pe 25 martie 1864.

A murit la 24 februarie 1975 într-un accident de masina la Erevan, Minas Avetisyan, celebru pictor armean, unul dintre cei mai straluciti reprezentanti ai artelor plastice armene din a doua jumatate a secolului XX. S-a nascut la Jajur pe 20 iulie 1928. Cutremurul din 1988 a distrus o parte din frescele sale din Gyumri si muzeul din satul natal Jajur.

Amanunte pe: hy.wikipedia.org

3.

S-au încheiat astazi, 24 februarie, la Viena, discutiile între reprezentantii speciali ai procesului de normalizare a relatiilor dintre Armenia si Turcia, Ruben Rubinyan si Serdar Kilic. Trimisii speciali au reafirmat ca scopul final al discutiilor este o întelegere cu drepturi depline între Armenia si Turcia, asa cum sa convenit în timpul primei lor întâlniri de la Moscova. Ei au facut schimb de opinii cu privire la posibile masuri concrete comune în acest sens, si au reafirmat acordul de a continua procesul fara conditii prealabile.

About veteranul1