Veteranul1 la Chisinau cu Omnia Turism. Episodul 1

Marti, 29 august, dupa un eveniment fericit in familie, am pornit din nou la drum cu Omnia Turism. Scopul meu a fost acela de a vedea Cetatea Soroca si vestita crama de la Cricova. In fapt o excursie de cinci zile denumita de cei de la Omnia Turism astfel: Chisinau-crama Cricova -Orhei-Soroca-Cernauti-Hotin-Suceava-Putna-Iasi-Plopii fara sot-Podul Inalt.

Am pasit cu stangul, cum se zice,comand un taxi, cica vine,dar de fapt nu a venit, asa ca am luat-o la trap si fuguta la metrou. Ca veni vorba de taxi, cica intre cinci si sase fac schimbul si deci ioc masinute. Si am mai aflat la intoarcere ca taximetristii au program dupa cum vor muschii lor singura conditie fiind aceea de a depune saptamanal o anumita suma de bani la caseria societatii de taxi unde este angajat.

La sase douazeci eram la imbarcare la locul cunoscut ,Muzeul CFR. Bineinteles ca a binevoit sa si ploua si ne-am udat putin. Ca nicio data ne trezim ca suntem plasati pe locurile 3-4 in spatele conducatorului auto. Noi ne-am inscris primii in aceasta excursie si am primit din start locurile 7-8. La urcarea in autocar se pare ca fusesera niste discutii legate de faptul ca un anume „George” promisese aceste locuri unui cuplu care se inscrisese foarte tarziu si avea locuri in spatele autocarului. Pe traseu discutii cu firma, o lista cu  ordinea pasagerilor avea ghida, o alta lista avea conducatorul auto. Pana la urma a ramas sa fim retrogradati cu o bancheta pentru a face loc cuplului favorizat de domnul „George”. Pentru noi a fost un beneficiu, deoarece locurile din spatele soferului sunt extrem de incomode, neavand posibilitatea de ati intinde picioarele. Deci retineti la Omnia Turism chiar daca va inscrieti primii nu veti avea nicio data si primele locuri in autocar.

Sa facem cunostinta cu echipajul, ghid doamna Vasiliu Ioana si conducator auto domnul Radulescu Nicu. Ciudat la o excursie cu etape de peste 400 kilometri pe zi am avut un singur conducator auto.

Se face ora 6h30 si o luam din loc pe o ploaie de toata frumusetea care ne insoteste pana la Cosereni. De aici vremea se indreapta devenind splendita si ramanand asa pe toata durata excursiei. La Buzau mai luam trei persoane. Mare aglomeratie la traversarea oraselor Adjud si Bacau. Ghida s-a gandit la „ghiozdanele” noastre si a inceput sa faca liste cu cei ce doresc sa manance la Suceava si la intoarcere la Iasi.

Ghida ne da si niste explicatii pe parcurs, citind dintr-un material realizat probabil de o alta persoana. Dificil si cu cititul, daca nu intelegi scrisul sau nu il citesti inainte pentru a sti despre ce e vorba. Cele mai dragute informatii au fost cele de tipul „am intrat in judetul Bacau” sau „am intrat in Suceava” . In aceasta etapa am crezut ca este putin obosita. Totusi faptul ca iti schimbi ciorapeii in autocarul plin cu turisti, precum si pantofiorii tine de cu totul altceva.

Ajungem pe la 13h30 la Cetatea Sucevei. Facem o pauza de doua ore. Vizitam cetatea reabilitata cu fonduri europene dupa un proiect care nu a tinut seama de modul in care a fost compartimentata cetatea de scaun de inaintasii nostri. Oricum bine ca s-a finalizat ceva, dupa ani si ani de reconstructie.

 

 

 

 

 

 

Pe la 18h ajungem la Putna, vizitam manastirea si muzeul, trecem in fuga autocarului pe langa chilia lui Daniil Sihastru si tinem drumul spre Radauti.

 

 

 

 

 

 

 

Mai imbarcam si aici niste turisti si la 20h suntem in vama romana unde stam o ora, nu va dati seama ce munca grea este sa stampilezi 49 de pasapoarte. Aici si-a adus contributia si ghidusa care, anterior, s-a apucat sa stranga pasapoartele intr-o punga de plastic, fapt care a nedumerit-o si a deranjat-o pe doamna ofiter. Asa ca s-au restituit pasapoartele si apoi s-au strans din nou. Simpatica aceasta ghida Vasiliu. La vama ucrainieana stam tot o ora, ce naiba sa fie paritate. Multa birocratie si la ucrainieni. Unul se uita la autocar, altul completeaza un biletel cu numarul pasagerilor, altul strange pasapoartele, altul etc.,etc. Asa se face ca la ora 22h30 suntem la hotelul Bucovina din Cernauti. Hotel foarte bun la care am mai stat.

Povestile din Cernauti in episodul doi.

About veteranul1