Veteranul1cu idei de vacanta.Londra episodul 4

Ati avut la dispozitie doua zile sa socotiti cam cat costa intrarile la diverse obiective in Londra.  Daca ati facut adunarea si mai ales daca ati trecut lirele in lei ati gresit. Groaza patrunde in sufletele voastre. De aceea va dau un sfat daca vreti sa va simtiti bine intr-o excursie peste hotare, niciodata nu convertiti preturile in lei. Aveti ceva lovele in buzunar, va intindeti de cate lovele aveti.

Ce ar mai fi de vazut in Londra? Tower Bridge cand se ridica podul pentru a lasa vasele sa treaca, Big Ben cu marele sau clopot cel mai frumos arata noaptea, vestitele parcuri Hyde Park (poate tineti o cuvantare) , Regent’s Park cu trandafirii sai super si St James’s Park la ora cand iau masa pelicanii pe la 14h30.

 

 

 

 

 

Daca intelegeti foarte bine engleza va recomand sa mergeti la unul din teatrele londoneze. Eu am preferat Covent Garden nu pentru a viziona un spectacol (locurile bune ating 200 de lire) ci pentru a face un tur de 45 de minute prin cladirea operei la doar “10 lire”.

Pentru a reusi la Londra este necesar sa detii o harta cat de cat acceptabila, daca nu ati procurat-o de acasa , la hotelul unde veti stationa sigur puteti sa obtineti una. Pentru pregatire va trebuie si un ghid al Londrei. Va recomand cu caldura TOP 10 LONDRA , iar pentru o documentare de amanunt un volum Fodor. Sigur stau la indemana si informatiile de pe net.

Ne trebuie bilete de avion. Acestea se procura primele, in ideea de a gasi cele mai ieftine bilete. Londra este o destinatie buna din punct de vedere al companiilor low-cost. Avioanele Blue Air, Ryanair si Wizz Air aterizeaza aici. Sunt o multime de zboruri intr-o saptamana. Eu apelez la site-ul: www. preturi – bilete – avion.com.

Acest site ofera gratuit informatii despre cele mai ieftine bilete de avion ale momentului. Cu informatia in buzunar accesati site-urile companiilor low cost Blue Air , Ryanair sau Wizz Air si achizitionati biletele de avion pentru zborurile ieftine. Nu achizitionati bilete de avion de la agentiile de turism sau alti intermediari. Veti plati cel putin 15 euro per bilet in plus. Dus-intors 30 euro. Este posibil uneori sa fie reduceri la biletele de avion

Pasul doi este sa-ti procuri cazarea. Eu folosesc BOOKING , o platforma serioasa cu care nu am avut nicio problema. Cazarea aleasa trebuie sa fie destul de ieftina si neaparat situata in apropierea unui mijloc de transport.

Nu sunt probleme cu mancarea sau cu produsele alimentare. Din punct de vedere al limbii, iar nu sunt probleme, practic foarte multi romani vorbesc fluent engleza, iar veteranii, care au beneficiat de farmecul limbii ruse sau a limbii franceze, se descurca si cu romana, caci dupa cum v-am mai spus limba romana a ajuns limba de circulatie internationala. Nu atat din punct de vedere lingvistic, ci din punct de vedere al raspandirii romanilor in toate colturile Europei.

Cateva linkuri utile pentru cei ce vor sa se plimbe prin Londra cu forte proprii:

Informatii despre cele mai ieftine bilete de avion: www. preturi – bilete – avion.com.

Achizitia biletelor pentru cele mai ieftine zboruri pe: www.blueairweb.comwww.ryanair.com  , wizzair.com  .

Pentru hoteluri, pensiuni accesati : cazare .

Daca timpul nu va permite sa va ” jucati” cu internetul sau vi se par prea mari costurile unei excursii pe cont propriu atunci nu ramane decat o solutie apelarea la un integrator de turism, de tipul celui de mai jos.

veltravel.ro
Totul trebuie pus in balanta, cost, timp de transport, timp de vizita, etc.

 

About veteranul1