Veteranul1cu idei de vacanta.Londra episodul 3

Veteranul1cu idei de vacanta.Londra episodul 3

Cel mai simplu mod de “a cuceri” Londra il reprezinta un circuit cu Bus Tour.

Procurarea unui bilet este la nivelul a 26 de lire, dar are si destule facilitati. Daca ajungeti in Londra cu o excursie organizata de un tour operator roman nu dati banii pe “prostii” , autocarul va face aproximativ acelasi circuit ca si Bus Tour. Totusi exista o mare diferenta, Bus Tour opreste in 60 de statii, te poti da jos, vezi ce doresti, si te sui in urmatorul/urmatoarele. Circula cam din 15 in 15 minute, functie de traficul greoi din capitala Marii Britanii. Oricum ar fi se ating punctele de interes major: Palatul Buckingham, Westminster Abbey, Turnul Londrei , Catedrala Sfantul Paul , Piata Trafalgar.

Navala mare este la London Eye , cea mai mare roata din lume.

Platesti 23 de lire dar stai in fata intruna din cele 32 de capsule de sticla ale masinariei. O roata dureaza 30 de minute si ajungi la 135 de metri inaltime. Perspectiva este dea dreptul uluitoare. Ai Londra la picioarele tale. Domnisoarelor, doamnelor si domnilor mai trebuie sa ai si noroc, aici nu merge treaba cu norocul si-l face fiecare cu mana lui, aici esti la dispozitia vremurilor, adica a vremii. Este senin bati pana la vreo 40 de kilometri, ploua si este intunecat sau este ceata, vezi ce se poate vedea.

Face furori si muzeul figurilor din ceara Madame Tussauds , codoi mare si aici in ciuda pretului piperat de 31 de lire.

Aici va dau un pont daca stiti sigur data vizitei luati un bilet on-line faceti economie mare. E o moda chestia asta cu figurile de ceara, cred ca aproape toate orasele importante din lume au asa ceva. Eu am vazut vreo cinci. Mare grozavie nu este , dar este ceva inedit cu o valoare artistica la nivelul intelegerii tuturor vizitatorilor. Asta din Londra e mare , mare are enorm de multe statui de ceara.

Turnul Londrei nu este chiar ce m-am asteptat , este si el un biet castelas. Costa si asta 25 de lire. Cu stiinta de carte de acum l-as ocoli si l-as privi numai de afara.

Ciobul , adica The Shard  poate inlocui cu succes London EyeThe Shard este cea mai mare cladire din Europa , atinge 309 metri. Vizitatorii se opresc la nivelul 72 la doar 244 metri. Englezii au gasit o gaselnita pentru vremea nefavorabile. Sunt 12 telescoape care bat fara probleme de e ceata, nori sau alte alea. Vezi tot ce trebuie sa vezi din acel punct. Smecherii astia au inregistrat imaginile in prealabil. E tare, nu. Blocul asta are de toate hotel, crame, piscina, locuinte, birouri. Biletelul de intrare 26 euro.

Ne oprim aici, dar vom continua. Pana atunci faceti socoteala cati bani , adica lire, va trebuie sa faceti numai pentru j;,j =5ce v-am povestit.

About veteranul1