Veteranul1cu idei de vacanta.Londra episodul 1

Veteranul1cu idei de vacanta.Londra episodul 1

La sugestia unor amici va voi prezenta o rubrica cu idei de vacanta, idei ce au la baza, in principal, experienta personala. Am decis sa incep cu Londra. Baza “fundamentului” a fost aceea a numarului de orase din Romania legate aerian prin curse low-cost cu capitala Marii Britanii. Nu ma credeti? Ia sa numaram , dar nu ca Ghita Pristanda, ci pe bune. O luam in ordine alfabetica: Bacau, Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Suceava si Timisoara. 11 orase. La acestea se va adauga din primavara Targu Mures, cand se spera ca se vor finaliza lucrarile la pista aeroportului.

La Londra s-ar putea ajunge si cu trenul, dar eu, inca,nu am folosit acest mijloc de transport. Am mers in schimb cu autocarul intr-o excursie organizata de Omnia Turism. Cel mai simplu este tot cu avionul.

Ca orice roman serios pentru a cerceta Londra, cat de cat, trebuie sa-ti faci un plan de bataie. Adica sa selectezi ce poti face moca, veti ramane placut surprinsi de cate poti vedea fara bani.

De departe cea mai cautata atractie este Schimbarea Garzii la Palatul Buckingham. Acest lucru este posibil numai in zilele de luni, miercuri, vineri si duminica cu conditia ca vremea sa fie favorabila. Ceremonia incepe la 10h45 si dureaza 45 de minute. Daca vrei sa vezi ceva in conditii optime trebuie sa fii pe baricade cu cel putin o ora inainte. Eu am patit-o am ajuns in ultimul moment si era un puhoi de lume. Schimbarea garzii are un ceremonial bine pus la punct care se respecta ad literam. Vizitarea The Household Cavalry Museum , The Guards Museum si the Guards’ Chapel ar completa in mod fericit Shimbarea Garzii, dar din pacate intrarea la primele doua costa 5 lire. La Capela Garzii intrarea este libera. In perioada vacantei regale, 22 iulie-31 august, se pot vizita 19 sali din  Palatul Buckingham, dar cu mult malai, 23 de lire.

 

 

 

 

 

 

Romanii se inghesuie la British Museum , nu atat pentru faptul ca vizitarea este gratuita, ci pentru ca este de bonton . Indiferent de motivatie British Museum este unul din cele mai mari muzee ale lumii, cotat la cinci stele. Raman in memorie mumiile egiptene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galeria Nationala (National Gallery) se poate vizita gratuit. Pictura cat cuprinde Leonardo da Vinci, Rembrandt,  Renoir si Van Gogh sunt la loc de cinste. Trebuie sa ai o memorie de elefant sa retii imaginile celebrelor picturi. Eu marturisesc ca nu am putut sa fac fata. Iti trebuie un album.

Vizitarea Muzeului Bancii Angliei ( Bank of England Museum ) este gratuita. Ai ce vedea, lingouri la greu. Unde se afla? Chiar in sediul Bancii Angliei. Incercati sa vizitati muzeul Bancii Nationale a Romaniei. Aproape sigur nu veti reusi.

In episodul 2 voi prezenta si unele obiective gratuite, in special muzee, pe care nu le-am vazut zic eu, inca.

About veteranul1