Veteranul1 la Turul de Foc

Citesc in Ararat-online ca duminica 10 septembrie la orele 17 se organizeaza un tur prin cartierul armenesc. Punct de intalnire si plecare in expeditie Biserica Armeana. Hai sa merg si eu sa vad cati armeni vor participa la acest tur. Zis si facut inarmat cu aparatul foto ma prezint la intalnire. Se strange ceva lume, in final cred ca am fost vreo 60 de persoane. N-am remarcat armeni in multime.

Un grup de oameni inimosi grupati sub titulatura de “voluntari pentru patrimoniu. Turism istoric” finantati de Guvernul Romaniei prin Ministerul Tineretului si Sportului au ales cateva itinerarii prin Bucurestiul istoric. Ioana, Andrei, Cosmin si Tudor au fost ghizii nostril in acest periplu. Fiecare pe rand a prezentat cateceva, Biserica Armeana si armenii din Romania, Piata Pache Protopopescu, Biserica Greceasca, strada 10 Mese, Foisorul de Foc, strada Franzelarilor, strada Spatarului, Muzeul Pallady mai bine zis Casa Melik si inapoi la Biserica Armeana. Nu stiu de ce inapoierea nu s-a facut pe strada Armeneasca. Un tur interesant, voluntarii si-au atins obiectivul. Vor mai organiza si alte tururi. Informatii gasiti pe: http://www.turismistoric.ro/.

Un participant intitulat “curaj.tv” a realizat un film de circa 25 de minute pe care l-a postat pe youtube (opiniile politice ii apartin) si pe care , daca va intereseaza il gasiti la adresa:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=157&v=VLhbDbrqz6s

 

 

 

 

maisondor.ro

About veteranul1