VETERANUL1 LA PRAGA CU OMNIA TURISM-ETAPA 9. CONCLUZII

A sosit si ultima zi a excursiei. Mergem la micul dejun. Hotelul Ibis Aero este plin si multe persoane, in special japonezi, iau masa la prima ora. De aceea nici nu prea gasesti ce sa bagi la “ghiozdan”. Oricum ar fi suntem la mica distanta de patria mama, asa ca ne imbarcam cu veselie in autocarul albastru.

Un grup de trei persoane a ramas la Budapesta pentru a lua un autocar spre Sighetul Marmatiei. E mai usor sa ajungi de aici la Sighetul Marmatiei decat de la Arad. Un bilet ar costa 75 de lei si sunt trei curse pe zi.

Intram in granita destul de repede, nu stam mai mult de 20 de minute si iata-ne acasa. Dupa oprirea traditionala  la Orastie de la ora trei , ajungem cu bine la Bucuresti la ora 22, nu inainte de a preda la gara Basarab autocarului de Iasi , trei domnite.

Dar sa trecem la concluzii.

Conducatorii auto, domnii Florin si George, primesc nota 9+  pentru modul in care au condus grupul nostru in aceasta frumoasa excursie. In general pot afirma ca partenerii Omnia Turism , adica firmele care asigura autocarele, au avut conducatori auto de inalta clasa.

Ghidul Jean Ghita primeste nota 8. A inceput surprinzator de bine pentru un ghid Omnia Turim, dar pe parcurs a intrat in nota obisnuita. Desi ar fi fost posibil, nu a reusit sa asigure o repartitie corecta intre diversele opriri sau stationary. O colaborare mai stransa cu conducatorii auto nu ar strica, ceva de genul facem pauza si dupa 10 minute oprim sa luam combustibil ar putea fi evitata. Marele rateu este insa privarea grupului de a se plimba pe strazile oraselului Szentendre, de a manca martipan de cea mai buna calitate, de a admira produsele artizanale si a discuta cu unii producatori (de fapt producatoare) in limba romana.

Remarc faptul ca in aceasta data nu s-a reusit nicio excursie optionala. Ar trebui ca agentia sa introduca in program vizitarea orasului St. Polten. Vara edilii orasului aveau obiceiul sa puna la dispozitia vizitatorilor un minicar si atentie gratuit (un cuvant drag tuturor turistilor). In timpul excursiei la Melk ghidul a propus o deplasare la Mayerling sau la Austerlitz. Dupa opinia mea , exceptand semnificatia istorica, cele doua locatii nu prea au ceva de oferit din punct de vedere turistic.

Aceasta excursie de noua zile nu este obositoare cu conditia ca sa nu se traga de timp. Faptul ca nu esti nevoit sa trambalezi,  bagajele este o mare realizare. Omnia Turism ar trebui sa se orienteze , cel putin pe zona Europa, spre astfel de excursii, doua, trei orase importante cu sejur de doua-trei zile in fiecare loc.

Veteranii va doresc excursii multe, placute si ,daca se poate, cat mai ieftine.

About veteranul1