Veteranul1 in Delta Dunarii cu Karpaten Turism. Etapa 3

Veteranul1 in Delta Dunarii cu Karpaten Turism. Etapa 3. Suntem pe data de 26 septembrie a.c.

Am ajuns la Tulcea in cursul noptii. Ne-am lamurit, programul Karpaten este in cel mai bun caz orientativ. Ghidul mai afla cateceva de la comandamentul navei.

Ne imbarcam pe un vaporas de la un debarcader din apropiere, Europolis, si pornim spre canalul Mila 35. Un canal larg cu amatori de pescuit pe malurile sale. Malurile sunt mai mult acoperite cu copaci, decat cu stuf, iar pasaret ioc. Mergem ce mergem si ajungem la un punct de frontiera romanesc, il depasim si intram in Ucraina. Nici urma de graniceri. Vasul face o rotatie si ne aflam din nou pe Mila 35. Ii lasam pe strajerii romani sa asigure linistea pe canal si in sfarsit intram pe un canal cu ceva state de serviciu, bine cunoscut amatorilor de pescuit intitulat Sireasa.

Pe acest canal am vazut de aproape un cormoran si ceva ulii. Sunt cateva case pe mal unde gospodarii cultiva cu sarg vita de vie si ceva rosii.

Nu am vazut niciun lac cu nuferi si apa cristalina. Parasim Sireasa si intram pe un canal mai ingust numit Trofilca. Cateva asezari pe unul din malurile sale pazite de caini flamanzi. Intalnim ambarcatiuni de mai mici dimensiuni , circa 8 locuri, cu turisti echipati cu veste de salvare, ambarcatiuni cu care ar fi trebuit sa mergem si noi conform programului. Canalul Trofilca face legatura cu canalul Mila 35 si ne reintoarcem la Tulcea. Pe mal se vad vechile vase rapide care faceau legatura inainte de 1989 cu Sulina si Sfantu Gheorghe, asa zisele racheta.

Ajunsi in Tulcea avem o pauza de vreo ora , urmand ca la ora 15 sa plecam spre Izmail. Au tulcenii o piata bine aprovizionata, in rest acelasi peste ca si in pietile capitalei.

Pe la 17 ajungem la Ismail unde se face un stop tehnic pentru formalitatile vamale. Sfantul Nicolaene-a intampinat la debarcader.

Cand am intrat la Fetesti pe vas am lasat pasapoartele la receptie. Nu ne-a deranjat niciun vames sau granicer ucrainian. Nici nu i-am vazut la fata. Nimeni nu a controlat cabinele si bagajele. Sa tot treci granita. De altfel nici ai nostri nu au actionat in vreun fel. Si cand te gandesti ca in urma cu o luna la trecerea din Romania in Ucraina pe la Siret am pierdut doua ore cu formalitatile.

Participam la o intalnire informala unde suntem anuntati ca sunt valuri pe Marea Neagra si ca ne vom opri la Valkovo si de aici vom pleca cu bus-ul la Odesa.

La masa de seara echipajul s-a costumat in “pirati” si a facut tambalau incercand sa ne faca fericiti. Dragut din partea lor.

Maine etapa regina la Odesa.

About veteranul1