Romania se inclina in fata Japoniei.

Cu ceva timp in urma am sperat ca alpinismul feminin din Romania va triumfa si romancele vor reusi sa realizeze recordul de varsta in ascensiunea celor mai inalte sapte varfuri de pe cele sapte continente «Seven Summits « . N-a fost sa fie. O japoneza a reusit sa obtina acest record. Japoneza, Marin Minamiya, s-a nascut la Tokio la 20 decembrie 1996. Nu provine dintr-o familie de montaniarzi. Scoala a avut o influenta hotaratoare cand la 13 ani a participat la o excursie montana pe cand se afla in Hong Kong. Astazi, Marin Minamiya este studenta la universitatea Waseda din capitala nipona.

A urcat cele sapte varfuri intr-un an si jumatate. A inceput in ianuarie 2015 cu Aconcagua. Au urmat Kilimandjaro, Vinson, Kosciuszko, Elbrouz, Everest si in iulie 2016, Denali .

Numai 51 de persoane au mai realizat aceasta performanta. Marin Minamiya mai are la activ un al doilea optmiar, Manaslu, in octombrie 2015.

Ne punem speranta in Dor Geta Popescu care la 13 ani a reusit, luni sa urce pe Giluwe, un vulcan cu o inaltime de 4,367 de metri. Poate facem record la cei sapte vulcani.

Sigur nu este un capat de tara daca nu avem astfel de recorduri, dar totusi ne-am bucura daca s-ar vorbi mai mult despre alpinismul romanesc. Si sa nu uitam escalada a devenit joc olimpic. Primul titlu olimpic se va acorda in 2020 la Tokio. Poate spargem gheata. Nu gheata de la Busteni.

About veteranul1